Iako se za Netfliksovo hit ostvarenje smatralo da će važiti pravilo "svakog čuda tri dana dosta", čini se da Squid game groznica i dalje drma ceo svet.

Trenutno je goruće pitanje da li će se i kada snimati druga sezona, s obzirom da je tvorac projekta Hvan Dong Hijao ispričao da mu je svojevremeno samo za prvu epizodu trebalo gotovo 6 meseci.

Ipak, sada su stigle vesti da je scenarista doneo konačnu odluku, odnosno presekao, te da će se ipak snimati sezona broj 2.

"Toliki je pritisak, tolika potražnja i toliko ljubavi kad je reč o drugoj sezoni. Tako da, na neki način osećam se kao da i nemam izbora. Ali, reći ću da će zaista biti druga sezona."

squid game
printscreen/youtube 

Međutim, mnogi su bili sigurni da će nastavka biti i bez potvrde čelnika projekta, a razlog je upravo poslednja scena u zavšnoj epizodi, ali i neobičan potez glavnog lika koji je kosu ofarbao u crveno.

Na internetu su se mogle naći brojne teorije, a poznato je da kada je u pitanju "Squid game" ništa nije slučajno. Ipak, odogovor na pitanje "zašto se ofarbao baš u crvenu boju", dao je niko drugi do glavni scenaristaHvan Dong Hijao.

squid game
pritnscreen/youtube 

On je nedavno u razgovoru za RadioTimes.com oborio teorije nekih fanova da će glavni junak postati jedan od čuvara, već da je to bio njegov način da pokaže bes.

"Razmišljao sam o ovome intuitivno", rekao je.

"Razmišljao sam o tome kako Gi Han treba da promeni frizuru u frizerskom salonu. Zamišljao sam da sam on i pomislio u sebi, "koja je to boja u koju nikada ne bi izabrao da se ofarbaš?". Onda sam došao do zaključka da Gi Han nikada ne bi ofarbao kosu u crveno. Za njega bi to bila najluđa stvar. Zato sam odabrao tu boju i mislim da zaista pokazuje njegovo unutršanje stanje", kaže scenarista i dodaje:

"To je radikalan, simboličan potez. Gi Han je ljut i crveno je boja kojom kanališe i pokazuje taj unutrašnji bes."

squid game
pritnscreen/youtube 

"Mislim da izgleda glupo. Kako neko može da ga shvati ozbiljno sa tom kosom? Ne vidim ljutnju kada pogledam njegovu sliku, vidim konfuziju. Vidim 48-godišnjeg čoveka u odelu sa dečijom frizurom. On nikada neće moći da se vrati na staro", objasnio je Hvan.

squid game
pritnscreen/youtube 

Podsetimo, neposredno pred kraj poslednje epizode, glavni junak prima poziv nakon koga postaje odlučan da razotkrije one koji su odgovorni za vođenje sadističkih igara i odustaje od odlaska u Ameriku kako bi se ponovo povezao sa svojom ćerkom, a kako stvari stoje, možemo očekivati da će sledeća sezona biti još brutalnija od prve koja je celokupnoj ekipi donela svetsku slavu.