Serija "Squid game" brzinom svetlosti opčinila je ljude širom sveta.

I dok je nekima prenasilna i nepodnošljiva za gledanje, drugi oduševljeno čekaju drugu sezonu koja stiže sledeće godine. Naravno, popularnost ove serije učinila je da postane i glavna internet senzacija, a to je pokrenulo pitanje ko je tvorac ovog korejskog ostvarenja.

Istina je da je reč o čoveku koji je bio u ličnom finansijskom paklu 10 godina jer nijedan studio nije želeo da prihvati scenario za "Squid game".

squid game
Netflix / Zuma Press / Profimedia 

Iako se nagađalo da Hvang Dong Hijao danas zarađuje milione, tvorac serije u razgovoru za "The Guardian" otkriva nije uopšte bogat, kao što se misli.

Osim toga, Hvang je ranije za "The Hollywood Reporter" izjavio da nije previše oduševljen idejom za snimanje druge sezone. Kako kaže, razlog toga je što je zbog stresa snimanja prve sezone izgubio šest zuba.

- Nemam dobro razrađene planove za "Squid Game 2". Prilično je zamorno razmišljati o tome. Ipak, kad bih to radio, sigurno ne bih to radio sam.

Razmislio bih o korišćenju sobe za pisce i želeo bih više iskusnih reditelja - rekao je Hvang za "Variety".

Ovoga puta, Hvang je otkrio da li će ipak doći do snimanja druge sezone.

- Toliki je pritisak, tolika potražnja i toliko ljubavi kad je reč o drugoj sezoni. Tako da, na neki način osećam se kao da i nemam izbora. Ali, reći ću da će zaista biti druga sezona.

U glavi mi je. Trenutno sam u procesu planiranja. Ipak, mislim da je prerano reći kada i kako će se to dogoditi - rekao je Hvang za "AP Entertainment".

Serija "Squid game"
Youtube Serija "Squid game"