Praunuka najbogatijeg čoveka na svetu Džona Pola Getija, udala se za fotografa Tobiasa Engela u San Francisku, u venčanici koja imala četiri sloja tkanine i komade ogledala.

Zvezda Netfliksove serije "Damin gambit", Anja Tejlor Džoj imala je ulogu deveruše, svadbenu ceremoniju vodila je američka političarka Nensi Pelosi, a pas kojeg je bogata naslednica udomila, nosio je venčano prstenje.

- Veliki deo ove haljine čini pravo ogledalo, ali s obzirom na to da u njoj mora da se kreće, stvorili smo komade koji liče na ogledalo, pa je mnogo lakša nego što bi trebalo - izjavio je za kreator venčanice, dizajner Džon Galijano.

ajvi geti
John MACDOUGALL / AFP / Profimedia 

Veo Ajvi Geti imao je motiv oraha u čast njene bake En koja je odrasla na farmi oraha, ali i motiv gitare u čast pokojnog oca, muzičara Džona Gilberta koji je prošle godine napustio svet.

U razgovoru za magazin "Vogue", Ajvi Geti izjavila je da je odabrala kontroverznog Galijana kao kreatora svoje venčanice zato što je njena pokojna baka uvek nosila njegove kreacije koje je stvarao za modnu kuću "Givenchy", a potom i za modnu kuću "Christian Dior".

- Moja baka obožavala je da nosi kreacije Džona Galijana. Uvek se divila njegovom radu pa sam osećala kao da je celo vreme bila uz mene tokom svega ovoga - priznala je naslednica.

Galijano je "Christian Dior" napustio 2011. godine nakon što je u javnost isplivao video u kojem pijan vređa ljude u jednom pariškom restoranu.

Od 2014. godine Galijano nastupa kao kreativni direktor modne kuće "Maison Margiela".

Pre venčanja, Ajvi Geti je sa svojim izabranikom organizovala zabavu u Palati likovnih umetnosti u San Francisku, a goste je zabavljao poznati DJ i producent Mark Ronson, a zatim i članovi grupe "Earth, Wind & Fire".

Ajvi Geti je praunuka američkog naftnog tajkuna Džona Pola Getija, koji je bio poznat po škrtosti.

- Nikada ne dajem novac nikome, to je loše i pogrešno - rekao je on u jednom intervjuu.

Svoje puste milijarde ni nakon smrti nije prepustio porodici, pa ni bolesnom unuku, već je sve ostavio nekolicini fondacija od kojih je deo posvećen njegovom najdražem hobiju - skupljanju umetničkih dela.