Jedan od najpoznatijih dizajnera svih vremena Karl Lagerfeld preminuo je u februaru 2019. godine nakon borbe sa rakom pankreasa.

Svoju ekcentričnost pokazao tokom karijere pokazivao je nebrojeno puta, ali je završni "udarac" zadao nakon smrti, kada je šokirao svet odlukom da svoje bogatstvo ostavi nikom drugom do svojoj mački.

Sada su se pojavile informacije da su njegove lične stvari na prodaju, a izmeđuostalog i činijice koje je koristila mačka Šapet. Prodaja njegovih ličnih predmeta biće održana u Monaku od 3. do 5. decembra, u Parizu od 14. do 15. decembra, a u Kelnu na proleće.

Kako prenosi The Guardian, otkriveno je šta će se sve naći na aukciji, od umetnina Džefa Kunsa, radova savremenog dizajnera Marka Nevsona i dizajnerane jakne brenda Dior, kao i određeni predmeti koje je koristila mačka.

Inače, ivot pahuljasto bele birmanske mačke navodno je uključivao telohranitelja, ličnog kuvara, dve sobarice i profesionalno vođene naloge na društvenim mrežama. Večera bi isključivo mogla biti kavijar, dimljeni losos i kraljevski rakovi, a putovala je privatnim avionom. Ima i svoje verifikovane naloge na društvenim mrežama, zbog čega je dobila nadimak "najrazmaženije mačke na svetu".

Lagerfeld je jednom prilikom i istakao da njegova ljubimica živi poput princeze, te da bi, samo da je moguće, i oženio Šapet.

"Još ne postoji mogućnost braka između ljudskih bića i životinja... Nikada nisam mislio da ću se ovako zaljubiti u mačku", rekao je svojevremeno Lagerfeld.

macka karla lagerfelda
pritnscreen/instagram 

Baš iz tog razloga, ljudi su u ogromnom broju počeli da se raspituju šta je sa Šapet, pa čak i nudili da je udome. Iako je ostala misterija gde je i šta je sa njom, navodno je Šapet sa jednom od svojih dadilja i da joj ne nedostaje ništa, te da živi okružena pažnjom i ljubavlju.

Šapet je, inače, rođena 15. avgusta 2011. godine a kod Karla Lafegrfelda je došla igrom slučaja, iako se za njega smatralo da će biti, kako kažu njegovi poznanici, poslednja osoba koja će udomiti ljubimca.

karl lagerfeld ostavi oje sve macki
Shutterstock 

Naime, Karlov prijatelj, model Baptist Điabikoni, dobio je mačku na poklon za svoj rođendan, a onda je prilikom posete roditeljima u Parizu zamolio Lagerfelda da pričuva mačku. Iako se dizajner prvobitno protivio ideji, ipak je na kraju pristao da je pričuva, ali se toliko vezao za nju da je Šapet postala njegovo "sunce", kako je sam izjavio, a koju je kasnije hteo čak i da oženi. Biće da u ovom slučaju važi - život je nekome mačka, a nekom maćeha.