Kada su se pojavili navodi da je poznati američki modni dizajner, Aleksander Veng, seksualno zlostavljao nekoliko muškaraca kao i transrodne modele, ceo svet je bio u šoku. 

Lista navodnih žrtava je bila iz dana u dan sve veća, a sada se Veng oglasio na Instagramu i napisao poduže saopštenje u kom kaže da mu je žao zbog svega. 

Naime, problemi ovog 37-godišnjeg dizajnera počeli su nakon što su na dva Instagram naloga počele da izlaze priče manekena koji tvrde da ih je Aleksandar seksualno napao u prošlosti. Ljudi su pisali da ih je Vang drogirao, zlostavljao i silovao.

Veng se najpre obratio javnosti sa rečima da su u pitanju lažne, izmišljene i uglavnom anonimne optužbe protiv njega, i dodao: "Iako sam uvek bio aktivan u društvenom životu i išao na okupljanja, zabave i koncerte na kojima je bilo alkohola i droge, nikad nisam iskorišćavao druge u seksualnom smislu niti ih prisiljavao na nešto. Nikad nisam koristio svoj status i slavu za to". 

Međutim, kako mnogi nisu poverovali u ono što je rekao, nakon skandala, Veng se još jednom obratio kako saradnicima i kolegama, tako i svima koji ga prate. 

 "Veliki broj osoba su u poslednje vreme podigli optužbe protiv mene povodom mog nekadašnjeg ponašanja. Podržavam njihovo pravo da iznesu šta imaju i pažljivo sam saslušao sve što su imali da kažu. Nije im bilo lako da podele svoje priče, i žalim zbog načina na koji sam se poneo i prouzrokovao im bol.

Iako se ne slažemo u nekim detaljima prirode tih međusobnih odnosa, trudiću se da budem bolji primer, i korisiću svoje ime i popularnost da ohrabrim druge da prepoznaju loše ponašanje. Život se vrti oko učenja i rasta, i sada kada znam za bolje, bolje ću se i ponašati", napisao je Aleksander u objavi na kojoj su onemogućeni komentari. 

Na osnovu izjave, oglasila se i advokatica Lisa Blum koja zastupa 10 muškaraca koji su se oglasili sa optužbama protiv Venga, koja je podelila izjavu i dodala da su "njeni klijenti imali priliku da mu kažu svoju istinu i da izraze svoju bol i povredu". "Prihvatamo izvinjenje gospodina Venga i idemo napred", napisala je na svom Twitter nalogu.

Mnogi su u komentarima razočarano komentarisali činjenicu da se Veng "izvukao", a ima i onih koji su i dalje insistirali da se poznati dizajner javno izvini.