Prošlo je osam godina od kako je najbolji vozač Formule 1 Mihael Šumaher, doživeo stravični nezgodu na skijanju zbog koje je završio u komi i od tada ga javnost nije videla.

Za sve ovo vreme javnost je dobila informacije o njegovom stanju "na kašičicu", a mnogi su čak optuživali njegovu suprugu Korinu da skriva pravu istinu o svemu.

Poslednji put Šumaher je viđen pre nego što je prebačen u bolnicu, a mnogi su mislili da će se nešto više saznati nakon prikazivanja dokumentarca o njegovom životu, na čije snimanje je porodica pristala.

Međutim, mnogobrojni obožavatelji ostali su uskraćeni za bilo kakvu informaciju kako je Mihael sada. Ono što se zna da je za to što je živ zaslužna niko drugi do supruga Korina, a to je i rekao svojevremeno bivši šef Ferarija Žan Tod.

mihael sumaher sa suprugom
OLIVER MULTHAUP / AFP / Profimedia 

Osim izjava Žana Toda, poznata je i izjava njegove porodice povodom Šumijevog 50 rođendana (2019) u kojoj je navedeno da "čine sve što je moguće da održe u životu legendu Formule 1", kao i da "Mihael sam insistira da njegovo stanje ostane privatna stvar".

Takođe je poznato da je nekadašnji prvak Formule 1 trebalo da bude na eksperimentalnoj terapiji matičnim ćelijama koji je odložen zbog pandemije, a tim povodom se prošle godine oglasio i neurohirurg Erik Rederer koji je rekao da je "Šumaher u vegetativnom stanju", a onda je dodao dve ohradrujuće činjenice: može da sedi i pravi "bebeće" korake. Ali, nažalost, kako je rekao, ništa više od toga.

mihael sumaher
OLIVER MULTHAUP / AFP / Profimedia 

Nakon brojnih kritika dokumentarca i optužbi da se skriva istina o najboljem vozaču svih vremena, oglasio se njegov prijatelj Žan Tod koji je napravio presedan i otkrio medijima kakvo je trenutno stanje:

"Mogu da razumem zašto ga njegova porodica i prijatelji štite jer treba da ga ostavimo na miru", rekao je za Daily Mail.

mihael sumaher sa porodicom
Youtube 

"Majkl se bori, bori se... i možemo samo da se nadamo da će se poboljšati."

Ova izjava rastužila je mnogobrojne obožavatelje koji su posumnjali da je terapija matičnim ćelijama ipak obavljena, ali da nije imala pozitivan ishod, iako za to nema potvrda za sada.

Nažalost, biće da je istina ono o čemu se već duže vreme priča - teško da će javnost ikada više videti Šumahera, a pogotovo ne dok je u ovom stanju.