Prošlo je gotovo osam godina od nesreće na skijanju zbog koje je jedan od najboljih vozača F1 u istoriji, Mihael Šumaher, šest meseci bio u komi.

Od tada nije viđen u javnosti, dok se o njegovom zdravstvenom stanju zna vrlo malo.

Sada se oglasio bivši šef Ferarija i predsednik Međunarodne automobilističke federacije, Žan Tot. On je otkrio nepoznate detalje o Šumaherovoj supruzi Korini, kao i o njenoj ulozi nakon nesreće, javljaju strani mediji.

"Proveo sam mnogo vremena s Korinim nakon njegove povrede 29. decembra 2013. godine. Ona je sjajna žena i vodi celu porodicu. Nije očekivala da će ovako biti, sve se dogodilo tako brzo i jednostavno nije imala izbora. Ali ide joj, verujem joj i ona veruje meni", ispričao je za nemači Bild.

mihael sumaher sa suprugom
Shutterstock 

"Zahvaljujući lekarima i Korininoj borbi, koja je želela da on preživi - preživio je, ali s posledicama. A sada se bore s tim posledicama. Nadamo se da će se stvari polako, ali sigurno poboljšati", dodao je on, piše Story.hr.

Podsetimo, 15. septembra je na Netfliksu ižašao dokumentarac, u kojem je njegova porodica progovorila o nesreći i manje poznatim detaljima iz Šumaherovog života.

Publika je imala prilike da vidi do sada neobjavljene porodične snimke i priče kao i obraćanje njegove dece i supruge.

mihael sumaher sa porodicom
Youtube 

"On je veoma mentalno jak. Svaki dan mi pokazuje koliko je snažan čovek", rekla je Korina u filmu, a njen sin Mik je rekao da kad god pogleda svog oca pomisli: "Želim da budem baš kao on jednog dana".

Ipak, brojni kritičari tvrde da je dokumentarac prilično subjektivan, tačnije, da pokazuju samo onu stranu vozača koju je dozvolila njegova porodica.

Iako su se spomenule neke Šumaherove dobro znane kontroverze koje je bilo nemoguće izbeći, manje znane ili manje popularne karakterne crte uspešno su se izbegle.

mihael sumaher
Malosio/Fotogramma/Ropi / Zuma Press / Profimedia