Šta je Džordan za košarku, Đoković za tenis, to je Mihael Šumaher za trke Formule 1.

Titulu najboljeg vozača svih vremena dobio je sa razlogom, ali iako je sa njim izjednačio rezlutat Luis Hamilton, koji je još poznat po burnoj vezi sa Nikol Šerzinger, mnogi su mišljenja da je kada je u pitanju "suvi talenat" Mihael nedodirljiv.

Danas, 15. septembra, dokumentarni film "Šumaher" konačno će ugledati svetlo dana na Netfliksu, a kako je već najavljeno, gledaoci će moći da zavire u njegov život, počev od karijere, preko odnosa sa prijateljima i porodicom.

Dokumentarac će se dotaći i stravične nesreće na Alpima zbog koje je završio u komi, i prikovan za krevet skoro 8 godina.

Za sve ovo vreme informacije malo toga je bilo poznato kada je u pitanju njegov oporavak. Ono što se zna da je za to što je živ zaslužna niko drugi do supruga Korina, a to je i rekao svojevremeno bivši šef Ferarija Žan Tod.

Osim izjava Žana Toda, poznata je i izjava njegove porodice povodom Šumijevog 50 rođendana (2019) u kojoj je navedeno da "čine sve što je moguće da održe u životu legendu Formule 1", kao i da "Mihael sam insistira da njegovo stanje ostane privatna stvar".

sumaher sa decom i zenom
Youtube 

Korina, Šumaherova supruga, ovako je o čoveku svog života koga javnost nije videla od nesreće 2013. godine.

"On je veoma mentalno jak. Svaki dan mi pokazuje koliko je snažan čovek", rekla je Korina, a njen sin Mik je rekao da kad god pogleda svog oca pomisli: "Želim da budem baš kao on jednog dana".

sumaher sa suprugom
Shutterstock 

Kobnog dana na skijanju u Francuskoj Šumaher je doživeo nesreću do koje se još uvek nije oporavio. Gotovo da se cela njegova porodica povukla i niko zbog njegovog teškog zdravstvenog stanja i želje za privatnošću se nije oglašao u javnosti.

Tek početkom 2019. godine supruga Korina se prvi put oglasila i objavila njegovu fotografiju na Instagramu uz komentar "Nastavi da se boriš".

Godinu dana kasnije, neurohirurg Erik Rederer izjavio je da je "Šumaher u vegetativnom stanju", a onda je dodao dve ohradrujuće činjenice: može da sedi i pravi "bebeće" korake. Ali, nažalost, kako je rekao, ništa više od toga.

Tokom 2020. godine bilo je reči i o tome da bi tretman matičnim ćelijama mogao da “regeneiše” Šumaherov nervni sistem, kako je izjavio drugi neurohirurg Nikola Akijari. Bilo kako bilo, tretman je otkazan zbog pandemije korona virusa, a mi se samo nadamo da će se nekadašnji šampion ipak podvrgnuti intervenciji, i da ćemo ga ponovo videti u javnosti nakon svih ovih godina.