Lejla i Izet, koje regionalni mediji nazivaju "bosanskim Bekamovima" privlače pažnju medija u regionu svojim luksuznim načinom života.

Oboje su Švajcarci poreklom iz Bosne i Hercegovine, a upoznali su se na jednoj prijateljskoj večeri u Cirihu pre sedam godina, gradu u kojem je Lejla rođena, a u kojem je Izet odrastao.

"I danas pamtim naš prvi susret. Jedno sasvim obično veče u Švajcarskoj s prijateljima pretvorilo se u najljepšu uspomenu. Nije on mene tu previše zavodio, kao ni ja njega. Bili smo spontani, romantični", pričala je Lejla za hrvatske medije.

lejla i izet hajrovic
Instagram 

On je tada već bio uspešan fudbaler, a ona je takođe gradila karijeru.

"Mojim roditeljima je uvek bilo bitno da me izvedu na pravi put. Već kao mala išla sam u privatne škole, veoma bitno nam je bilo obrazovanje. Slali su me u Englesku da naučim jezik. Na tome nisam stala, obrazovala sam se i na polju marketinga. U očevoj firmi sam radila već od svoje 14. godine. Imala sam solidan standard zahvaljujući roditeljima. Ostvarili su mi sve želje: od privatne škole i automobila do putovanja, garderobe... Posle sam imala posao kojim sam vrlo dobro zarađivala. Putovala sam po svetu, upoznala Karla Lagerfelda, Silvestera Staloena...", rekla je Lejla, koja je radila u galeriji, ali veza s Izetom promenila je sve.

Nakon što je on dobio premeštaj u Tursku, gde je igrao za Galatasaray, neko su vreme održavali vezu na daljinu.

"Izet je trenirao, davao golove, a ja sam radila u jednoj od top deset galerija na svetu. Dobro sam zarađivala, taman mi je krenulo. Sve je bilo kao u bajci. Naša veza se razvijala, a onda kako to obično biva u fudbalu, Izet je morao otići iz Švajcarske kako bi nastavio igrati za turski klub. Svakog petka nakon posla 'hvatala' sam poslednji avion da bih došla kod njega", ispričala je.

lejla hajrovic
Instagram 

Dugo je razmišljala, ali ljubav je ipak prevagnula jer je znala da vezu na daljinu više ne mogu održavati.

Danas žive srećno u Solunu, a Lejla radi u očevoj firmi koja je opet vodi u Švajcarsku, tako da je barem jednom mesečno u Cirihu. Ostatak vremena trudi se biti najveća moguća podrška svom suprugu koji je uspešan sportista.

"Nije lako živeti našim životom, ali ljudi to ne razumeju. Mi funkcionišemo kao tim. Ja Izeta podsećam na kojekakve stvari. Recimo, kada je slobodan, svejedno odlazi na stadion da trenira, kad smo na godišnjem, podsetim ga da bi trebao uvežbati ovo ili ono", rekla je, što on potvrđuje.

"Ja ne znam kako bih sve to sam izveo, ne mogu na sve sam misliti. Lejla je kraj mene uvek, u svim situacijama. Iskreno, jako sam srećan što imam ženu poput nje.Svet fudbala vrlo je nepredvidljiv, danas si tu, sutra tamo i moraš biti spreman na sve. Nije se jednom dogodilo da se u roku od dva sata pakuje, sedam u avion i odlazim u novi klub u drugoj državi.

Meni je lako, uzmem svoj kofer i odlazim, a Lejla ostaje iza mene, rešava papirologiju, odjavljuje stan, auto... Isto je i kada dolazimo u novi grad. Dok ja treniram, ona sređuje život", rekao je Izet svojevremeno za hrvatski Jutarnji list.

U galeriji pogledajte više fotografija srećnog bračnog para Hajrović:

screenshoot/instagram Lejla Hajrović sa mužem