Glumica Džejmi Li Kertis, u najnovijem intervjuu otkriva koliko je ponosna što je njeno najmlađe dete postalo transrodna osoba.

Kako kaže bilo joj je zadovoljstvo kako se iz muškarca transformiše u ženu, ali je i priznala šta joj je najteže palo u procesu prilagođavanja.

Džejmi je ovog leta otkrila da da je njena ćerka, koja se ranije zvala Tomas, postala žena i odabrala ime Rubi. U razgovoru za "People" glumica je rekla da je bilo suza, ali ne zbog tuge, već zbog radosti što je jedan veliki teret i pritisak skinut sa njene ćerke.

Glumica je priznala da joj se povremeno omakne i da pogreši rod kada se obraća Rubi, ali da joj ćerka ne zamera.

Rubi (25) je još kao tinejdžerka znala da je drugačija, ali je otkrila da se u početku plašila da prizna šta joj se događa.

"Menjanje imena, to je najteža stvar. Ime koje si dao svom detetu, a koje si izgovarao čitavog života više ne važi. I naravno to je prvi izazov i tu se prave greške kad želim da je oslovim imenom.

Muž i ja povremeno pogrešimo. Pogrešim i dva puta dnevno i nazovem ga imenom koje je umrlo, ali ljudi smo. Ali, polako, uz malo truda i obzira sve će doći na svoje", rekla je Džejmi.

dzejmi li kertis sa sinom
JOE KLAMAR / AFP / Profimedia 

Glumica je takođe u intervjuu pričala kako je izbacila staru ideju da je pol fiksan i da se umesto toga oslanja na ideju da je život "stalna metamorfoza".

"Potpuno sam nova u ovome. Nisam neko ko će da se pretvara da zna više nego što zaista zna. Praviću greške, ali ću se potruditi da ne napravim ogromne", dodala je Džejmi, koja je 2017. godine javno podržala LGBTQ+ zajednicu i trans zajednicu.