Glumica Džejmi Li Kertis (62) pričala je o opasnostima plastične hirurgije i idealima lepote koji se nameću na društvenim mrežama.

Kako kaže Džejmi, fileri i filteri samo uništavaju lepotu.

- Današnji trend filera, operacija i opsesija filtriranjem slika, sve to što radimo kako bismo prilagodili svoj izgled Zumu jednostavno briše generacije i generacije lepote - smatra Džejmi.

Glumici se nisu dopale čari estetske hirurgije, iako je bila konzument istih.

dzejmi li
AFP / AFP / Profimedia 

- Jednom kada radiš nešto na licu, to ne možeš popraviti. Probala sam plastičnu hirurgiju i nije mi pomogla. Zbog nje sam se navukla na tablete Vikodin. Sada sam čista pune 22 godine - rekla je Džejmi.

Glumica je i ranije govorila da je bila zavisna od tableta i pića. Tablete je počela da pije upravo nakon operacije kojoj se podvrgla, i to sve zbog komentara jednog kamermana da ima podbule oči na setu.

- Prirodno imam natečene oči. Ako pogledate moje fotografije iz detinjstva, izgledam kao da nisam spavala. Uvek sam bila takva. Snimali smo scenu u sudnici, sa visoko postavljenom fluorescentnom rasvetom.

Ja sam stupila na set, a kamerman je rekao: "Ne snimam je danas. Oči su joj previše podbule".

dzejmi li kertis
Image Press Agency/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia 

- Bila sam prestravljena i tako posramljena da sam nakon snimanja otišla na rutinsku operaciju kako bih uklonila vrećice - ispričala je Džejmi.

- Išla sam na liposukciju, stavljala sam botoks... I znate šta? Ništa od toga mi nije pomoglo - rekla je Džejmi jednom prilikom za strane medije.

Ona je dodala da društvene mreže koristi samo kako bi prodala neki proizvod i istakla ono što je bitno, piše časopis Fast Company.