Za Amandu Bajns tvrdilo se da će postati jedno od najvećih imena Holivuda.

U svet glume ušla je sa samo 7 godina, iako su joj pravu popularnost donele tinejdžerske komedije poput "What a Girl Wantes", "Lovewrecked", "She's the man", "Sidney White", "Hairspray"... 

Nažalost, doživela je sudbinu mnogih dečijih zvezda koje je Holivud uništio i gurnuo u pakao zavisnosti, alkoholizma, mentalnih problema i poremećaja ishrane.

Amanda je novinske stupce punila skandaloznim ponašanjem, te se više pisalo o njenim problemima sa drogom i alkoholom, kao i hapšenjima nego o ulogama.

Najviše je iznenadila javnost kada je 2014. godine optužila svog oca za seksualno zlostavljanje, a onda povukla tužbu uz obrazloženje da joj je u glavu ugrađen mikročip zbog čega je to izjavila.

amanda bajns tvrdila je da joj je u mozak ugradjen mikro cip
DIGGZY / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Njen Instagram bio je preplavljen golišavim fotografijama, istetovirala je lice, izazvala požar, svađala sa policijom, a u javnosti se pojavljivala u čudnim izdanjima, rasčupana, iscepana i neretko davala veoma bizarne intervjue.

To je bio samo delić onoga što je dovelo da popuno upropasti blistavu karijeru ali i zbog čega je trenutno pod strogo kontrolisanim starateljstvom majke Lin koje je nedavno produženo do 2023. godine.

Amanda se poslednjih godina retko mogla videti u javnosti iako njeno mentalno stanje ide ka boljem. Sada su je prvi put nakon više meseci paparaci uslikali na ulici i to u društvu njenog dečka Pola Majkla kog je upoznala kada je svojevremeno boravila na rehabilitaciji.

amanda bajns uslikana je prvi put nakon vise meseci
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia **VIDEO AVAILABLE**,Image: 635010111, License: Rights-managed, Restrictions: Exclusive NO usage without agreed price and terms. Please contact sales@theimagedirect.com, Model Release: no, Credit line: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

Nažalost, od momenta kada su se fotografije pojavile na mrežama, mnogi su komentarisali da je nekadašnju veliku zvezdu teško prepoznati.

Višak kilograma, umorno i otečeno lice, posledica su višegodišnjeg "koketiranja" opijatima, a od nekadašnje slatkice malo šta je ostalo.

Ipak, dobra vest je da su se priče o njenom raskidu sa Polom ispostavile kao netačne, jer je uprvo on taj koji ju je godinama držao na dobrom putu i pomogao da se osloboditi zavisnosti.

amanda bajns sa deckom
Instagram 

Amanda je nosila i prsten kojim ju je zaprosio, a neki komentari na mrežama su išli i tako daleko da se sumnja da je glumica u drugom stanju.

Podsetimo, Bajnsova je najavljivala i svoj veliki povratak u svet filma, ali do toga još uvek nije došlo. Sve to ponajviše je odlagano zbog opravdanog straha da bi se usled presije i medijske pažnje ponovo vratila u ralje zavisnosti.

Ipak, svih ovih godina, Amanda nije sedela besposlena, a 2020. je čak i dobila diplomu za modni dizajn. Koliko se promenila od početka karijere, ali i kako danas izgleda možete pogledati u galeriji ispod, a jedino možemo da se nadamo da će se Amanda ipak jednog dana vratiti pred kamere, te da ćemo je ponovo gledati u sjajnim filmskim ostvarenjima.

Thumbs42 / Backgrid USA / Profimedia, Instagram Amanda Bajns danas izgleda potpuno drugačije od onoga kako je pamte Diznijevi fanovi.