Najbolji srpski teniser Novak Đoković trenutno pravi mali predah od poslovnih obaveza, pa je sa porodicama doputovao u Srbiju, piše Blic.rs. Nema sumnje da se porodica Đoković uželela prirode i fizičke aktivnosti, jer vreme trenutno provode Sremu, u domu koji su napravili na samoj obali Pavlovačkog jezera.

Kada je Novak odlučio da iznajmi fijaker i provoza sina Stefana, meštani su bili oduševljeni što imaju prilike da vide najboljeg tenisera u sasvim opuštenom izdanju. Ova avantura posebno se dopala Stefanu koji je imao prilike da uživa u vožnji, ali i igranju pored jezera gde mu je deda Srđan napravio posebno mini igralište.

novak djokovic
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Komšije ne kriju oduševljenje Novakom i Jelenom, kao i njihovom decom kojoj su slatkiši zabranjeni.

- Komšije su oduševljene porodicom Đoković, posebno su im prirasli k srcu jer su skromni i prizemni, ponašaju se kao normalna porodica. Meštani im svakodnevno donose povrće i voće neprskano za decu i bake im nude zimnicu, a Nole i Jelena ih uvek dočekaju sa osmesima, oduševljeni toplinom ljudi na koju su naišli. Uvek su lepo raspoloženi i spremni za razgovor - otkriva izvor za "Blic.rs" i dodaje da su, poput roditelja, Tara i Stefan pravi avatnuristi:

- Svakodnevno odlaze u šumu, istražuju prelepu prirodu u okolini Srema dok im vremenske prilike to dozvoljavaju. Deca se ne libe da se uprljaju, vidi se da su naučeni da borave na otvorenom, da se igraju i pronalaze zanimaciju u onome što im priroda pruža. Dom koji imaju u Sremu za njih je pravi mali raj.

novak djokovic
Instagram 

Na društvenim mrežama isplivala je fotografija na kojoj Novak i Jelena uživaju u vožnji kvadova, a to potrvđuje da teniserova supruga čvrsto stoji iza mišljenja da tehnologija loše utiče na ljude.

“Čista energija”, “Divni ste”, “Uživajte”, glasili su samo neki od komentara.

Jelena Đoković je nedavno na jednom panelu ispričala da decu Stefana i Taru ne vaspitava batinama, što je izazvalo polemike u javnosti.

- Moja deca su prva generacija dece koja nikada nije dobila batine. Ja sam ih dobijala od svojih roditelja, moja majka pre mene, otac, moji baba i deda, Novakovi takođe.

Stefan i Tara su prva generacija i verujem da će to što ne odgovaramo na greške i pogrešno tumačenje emocija nasiljem zaista promeniti svet. Smatram da je to jedan veliki kvantni skok u menjanju istorije i budućnosti ‒ istakla je Jelena prilikom gostovanja na panelu.

Više fotografija porodice Đoković pogledajte u galeriji u nastavku:

Instagram, MEGA / The Mega Agency / Profimedia Novak i Jelena Đoković najveća su podrška jedno drugom