Taman kada je objavila numeru "Mercy" koji je postao njen najveći hit, slavna pevačica i dobitnica Gremija, Ejmi Dafi, odlučila je da se povuče iz javnosti. Njen nestanak je godinama bio misteriozan jer se njen uspeh potpuno kosio sa odlukom koju je donela.

Karijera joj je bila u usponu, a nakon nekoliko godina, Ejmi je odlučila da progovori o jezivim detaljima tragedije kroz koju je prošla, i to na specifičan način. Pevačica je o ovom događaju pisala na svom sajtu i društvenim mrežama.

Naime, Ejmi je bila drogirana i silovana, a sada je skupila snagu da to javno podeli. Kako kaže, trebalo joj je mnogo vremena da to uradi.

ejmi dafi
Print Screen/Youtube 

- Nema jednostavnog načina da vam ovo kažem. Mnogi među vama se pitaju šta se sa mnom dogodilo, gde sam i zašto nestala. Puno sam puta razmišljala o tome kako da ovo napišem i kako bih se nakon toga osećala. Nisam u potpunosti sigurna zbog čega mi se čini da je sada pravo vreme za to i da će me razgovor o tome osloboditi. Sigurno se pitate zašto nisam odlučila da iskoristim svoj glas da bih izrazila svoju bol - započela je Ejmi.

- Nisam želela da svetu pokažem tugu, ne znajući kako ću pevati slomljenog srca. Ipak, ono se postepeno do sada zacelilo. Istina je i molim vas, verujte da sam sada dobro i na sigurnom. Više su me dana silovali, drogirali i držali zarobljenu, ali preživela sam i trebalo mi je mnogo vremena za oporavak - napisala je ona.

Ona je kasnije otkrila i šta se tačno dešavalo.

- Bio mi je rođendan i bila sam drogirana u restoranu, bila sam drogirana i sledeće četiri nedelje. Ne mogu da se setim ukrcavanja na avion i povratka kući. Bila sam smeštena u hotelsku sobu i silovana - napisala je Dafi na svom sajtu.

- Sećam se bola i pokušaja da ostanem pri svesti nakon što se sve dogodilo. Zaglavila sam sa počiniteljem još jedan dan, nije me ni gledao, hodala sam sve vreme iza njega. Bila sam u polusnu, njemu na raspolaganju.

ejmi dafi
Print Screen/Youtube 

- Razmišljala sam o begu u susedni grad dok je spavao, ali nisam imala novca i bojala sam se da će poslati policiju zbog bega ili da bi me tražili kao nestalu osobu. Ne znam otkud mi snage da izdržim sve tih dana, ali osećala sam prisutnost nečega što mi je pomoglo da ostanem živa - dodala je ona.

- Vratila sam se zajedno sa njim avionom, ostala sam mirna i normalna koliko sam mogla u toj situaciji, a kad sam došla kući, sedela sam omamljena poput zombija. Znala sam da mi je život u neposrednoj opasnosti, dao mi je do znanja da želi da me ubije. Drogirao me je sledeće četiri nedelje, ne znam da li me je i tada silovao - napisala je između ostalog.

Dodala je i kako je uspela da pobegne i na kraju da ode u policiju, ali ime počinitelja u tekstu nije otkrila.

- Koliko god moja priča bila mračna, govorim sve ovo iz srca, zbog sopstvenog života i zbog života drugih koji su prošli kroz istu patnju - zaključila je Dafi.

Inače, pre nego što se povukla sa muzičke scene i iz javnosti, ostvarila je velik uspeh i osvojila brojne muzičke nagrade.

Njen debitantski album "Rockferry" ubrzo nakon izlaska na tržište dospeo je na prvo mesto britanske lestvice i njime je oborila rekorde prodaje u svojoj zemlji. Najpoznatiji su joj hitovi "Mercy" i "Warwick Avenue".

dafi
g28 / Zuma Press / Profimedia