Sofija Elis Bekstor tvrdi da ju je silovao 29-godišnji muzičar kad je imala 17 godina.

Iako mu je govorila da to ne želi, engleska pevačica kaže da je ipak izgubila nevinost s njim u njegovom stanu. Incident se dogodio pre 25 godina, a ona je tek sada o tome progovorila u svojoj novoj knjizi čije isečke prenosi „Daily Mail“.

Sve se desilo akon jednog koncerta na kojem je gitarista nastupao, a Sofija bila u publici. Muzičar ju je navodno pitao želi li da ide u njegov stan da pogledaju neke knjige koje ima.

Sledeće čega se sećam je da smo počeli da se ljubimo. Odjednom smo bili na njegovom krevetu, a on mi je skinuo gaćice. Čula sam sebe kako mu govorim ‘ne’ i ‘nemoj’, no nije pomagalo“, prisetila se.

Sofija Elis Bekstor
Shutterstock 

„Nije me slušao. Imao je odnos sa mnom. Bilo me je sramota. Tako sam izgubila nevinost i osećala sam se tako glupo. Sećam se da sam zurila u njegove police s knjigama i samo razmišljala o tome kako je sad gotovo i kako moram dopustiti da se to dogodi“, prepričala je Sofija.

Dodala je i kako se u to doba o silovanju nije pričalo tako da se uopšte spominje pristanak. Sebe je, kaže, uvvrila da to nije bilo silovanje jer nije vikao na nju i nije ju fizički napao.

Sofija priznaje da je dosad to držala u tajnosti, zbog čega se osećala „suicidnom“.

„Moje iskustvo nije bilo nasilno. Sve što se tu dogodilo je bilo da me nije slušao. Tu je bilo dvoje ljudi, jedna osoba je htela, druga je govorila ‘ne’ i ipak se dogodilo. Nije me čuo kad sam imala 17, ali mislim da će me sad čuti“, zaključila je pevačica.

Sofija Elis Bekstor
Instagram