Glumica Fren Drečer (62), koja se proslavila ulogom dadilje Fren u seriji "Dadilja", ispričala je u intervjuu o traumama koje je imala kad je 1985. godine silovana.

Imala je 28 godina, pretili su joj pištoljem, a Fren i njena prijateljica silovane su ispred tadašnjeg Freninog supruga. Njega su vezali i prekrili mu oči povezom, rekla je Fren za CNN.

- Tada nismo znale da su taj muškarac i njegov brat bili na uslovnoj slobodni. Bilo je grozno i pomisliti da je bio zatvoren, a potom pušten, i da je nakon svega to uradio - rekla je. Policiji je dobro opisala počinioca pa su brzo uspeli da ga pronađu.

fren drecer progovorila o silovanju
Shutterstock 

- Budući da imam fotografsko pamćenje, pomogla sam policiji i ilustratoru da napravi skicu prema kojoj su ga kasnije pronašli i priveli - ispričala je glumica. Sada zna da je zatvoren i da više nikome ništa neće učiniti nažao.

- Barem sam nakon svega imala taj završetak, koji mnoge žene nemaju. Ne moram da se bojim da ću ga sresti iza nekog ugla. Nakon što se to dogodilo, rekla sam prijateljima, ali nisam imala snage da nazovem svoje roditelje i kažem im šta se dogodilo - otkrila je Fren.

Prvi put je o silovanju pričala 1996. jer joj je dijagnostikovan rak materice. Napisala je sve u autobiografiji "Enter Whining".

Instagram Fren Drečer

- Dugo godina se nisam nosila i bavila s boli koju je silovanje uzrokovalo. Na kraju sam završila s karcinomom. Telo je odlučilo da se slomi i stvori bolest. Bilo je to veliko iskustvo za mene.

Nisam srećna što sam imala karcinom i ne želim ga nikome, ali bolja sam osoba postala posle toga. Nekada najbolji darovi dolaze u najružnijim pakovanjima - rekla je glumica koja je oslojila publiku širom sveta.