Glumica Rouz Mekgovan poznata po ulozi u popularnoj seriji "Čari", jedna je od prvih koja je u javnost iznela da je bila silovana od strane filmskog mogula Harvija Vajnstina.

Sada se osvrnula na njegovo prijateljstvo sa čuvenom voditeljkom Oprom Vinfri nazivajući je pogrdnim imenima.

Naime, Rouz je na Tviteru objavila fotografiju iz 2014. godine, na kojoj se vidi kako Opra sočno ljubi Harvija u obraz, dok se on zadovoljno smeje.

- Drago mi je da se sve više vidi pravo lice Opre Vinfri. Volela bih da je bila iskrena, ali nije - napisala je Rouz. Dodala je i kako je Opra bila prijateljica Harvija Vajnštajna koji je poznat i kao "holivudski monstrum", te da je uništavala žrtve muzičkog mogula Rasela Simonsa.

- Ona podržava bolesne strukture moći zbog ličnih ciljeva, ona je najveći lažnjak - dodala je zvezda serije "Čari".

Podsetimo, Rasel (64) je muzički producent kog je pre četiri godine 20 žena optužilo za silovanje i seksualni napad.

On se prvo povukao iz muzičke hip-hop kompanije Def Jam Recording koju je osnovao, a zatim je otputovao na Bali. Smatra se da je to učinio jer Indonezija nema ugovor s SAD-om o ekstradikciji osuđenih ili osumnjičenih osoba.

rouz mekgovan
Shutterstock 

Sumnje u blizak odnos Opre i Rasela pojavile su se nakon što se ona povukla s mesta izvršne producentkinje dokumentarnog filma "On the Record", prikazanog prošle godine.

Film je prikazao svedočanstva devojaka koje je Simons navodno silovao. Kada je napustila projekat, Opra je navela dva razloga za to, a to su pritisci Simonsa na nju da spreči prikazivanje filma ali i neslaganje načinom na koji su reditelji napravili taj film.

Uz to, istakla je kako podržava žene, žrtve Rasela Simonsa, kao i da se njihove priče moraju čuti.

harvi vajsntin
printscreen/youtube 

Kada je reč o objavi Rouz Mekgovan, smatra se da je povod za nju taj što je proteklog vikenda na društvenim mrežama osvanuo intervju Opre Vinfri iz 2003. godine, koji je radila sa Doli Parton, kada ju je voditeljka pitala o plastičnim operacijama i depresiji kada je imala 40.

To je proglašeno Oprinim pokušajem da ponizi slavnu kantri pevačicu.