Kada se 2014. godine pojavila na takmičenju za Mis Amerike, Valeri Gato je ušla u top 20 najlepših devojaka u Sjedinjinim Američkim Državama. Proglašena je za Mis Pelsivanije, a malo ko je tada slutio da misica krije neverovatnu životnu priču.

O tome je govorila javno, želeći da pomogne svim žrtvama seksualnog zlostavljanja. Valeri je otkrila da je njena majka ostala trudna nakon što je bila silovana.

- Kada se rodite kao rezultat silovanja, ne znate ko vam je otac, ne znate da li su ga ikada pronašli, većina ljudi bi to smatrala nesrećnom situacijom. Odrasla sam sa majkom i njenim roditeljima. Oni na mene nikada nisu gledali kao na nešto pogrešno. Imam porodicu koja mi pruža mnogo ljubavi i podrške i koja mi kaže da mogu biti i predsednica Sjedinjenih Američkih Država ako to poželim - rekla je Valeri jednom prilikom.

Valeri Gato
printscreen/youtube 

Kada je imala samo šest godina, Valeri je postavljala majci pitanja o ocu, ali odgovore nije dobijala. Kada joj je majka saopštila da njenog oca nikada neće biti u njenom životu i da se pomiri sa tim, Valeri nije odustajala od želje da sazna šta se dogodilo. Tada joj je majka saopštila da je bila napadnuta nožem i da je silovana.

- Nešto loše mi se desilo. Jedan veoma zao čovek me je povredio, ali mi je Bog dao tebe - rekla joj je majka čije je reči Valeri prenela u svoj blog.

Osim toga, majke popularne misice želela je da Valeri da na usvajanje. Kako kaže, majka je želela da joj neka druga porodica podari bolje uslove za život, ali ostali članovi porodice nisu to dozvolili.

- Mislim da se sve dešava sa razlogom. Želim da kažem ljudima da je sve moguće i da ne smete da dozvolite da vam negativne okolnosti definišu život - poručila je misica.

Valeri Gato
printscreen/youtube 

Valeri danas putuje širom Sedinjenih Američkih Država kako bi razgovarala sa ženama između 18 i 30 godina o tome kako da se zaštite od seksualnog zlostavljanja i pružila podršku svim žrtvama seksualnog nasilja.

Više fotografija Valeri Gato pogledajte u galeriji:

Print Screen / Instagram Valeri Gato