Prva pomisao na nekadašnju mis Jugoslavije je život kao u bajci. Jelena Bin Drai jeste okružena glamurom i živi san mnogih žena, ali to ne isključuje svakodnevnicu sa kojom se susreću mnoge žene širom sveta.

Jelena zato puna samopouzdanja pokazuju svoje lice bez šminke i fotografije svog prirodnog izgleda rado deli na društvenim mrežama.

Jelena Jakovljević Bin Drai je bivša srpska manekenka, misica i modni dizajner. Već godinama živi u Dubaiju sa suprugom i četvoro dece, a tamo je ostvarila i veliki uspeh na čelu nekoliko kompanija. Kada se pomene njeno ime, sve asocira na simbol ženstvenosti, a poznata je i po tome što voli da istakne da je prirodna lepota bez premca.

Na to često posdeća u objavama na Instagramu, između ostalog i fotkama sa i bez šminke. Želja joj je, kako kaže, da podvuče da žene koje mogu nešto ne znači da i treba to da urade, misleći, između ostalog, na one koje se podvrgnu filterima i fotošopu.

“Kad edukujete sebe, edukujete i svoju decu. Nijedna devojčica sa naslovne strane ne izgleda kao devojčica sa naslovne strane”, napisala je Jelena uz fotografije na kojima je našminkana i bez trunke šminke.

Jelena nije ljubitelj estetskih zahteva, zapravo tvrdi da voli bore koje ima i da želi dostojanstveno da ostari. To ne isključuje rutinu korišćenja kvalitetnih krema, zdrave ishrane i dovoljnog sna, a za njen izgled su zaslužni genetika.

Godine 2009. Jelena je dobila priznanje za poslovnu ženu godine. Vlasnica je velikog lanca kozmetičkih i spa centara, takođe se bavi modom i humanitarnim radom, a 2013. je nominovana za Ženu privrednika godine Srednjeg Istoka.

jelena bin drai
Instagram 

Njeni saloni su po drugi put nominovani za najbolje u What’s on magazinu. Na ostrvu Palma je otvorila polikliniku i obdanište koje je namenjeno visokom staležu koji tamo živi.

Veoma je uspešna u svom poslu i iako ima sve mogućnosti da svoju kožu i starost podmlađuje kod najboljih hirurga i najboljim aparatima, Jelena se ipak odlučuje za prirodno lice i dostojanstveno starenje što podstiče i druge žene.