Postao je idiol milionima jer je Holivud uspeo da osvoji bez previše truda na početku. Fizički izgled i osmeh bili su dovoljni da Zak Efron postane najpoželjniji momak Holivuda i "famous crush".

Iako ga mnogi znaju po skraćenom imenu, pun naziv njegovog imena i prezimena glasi Zakari Dejvid Aleksander Efron. Rođen je u Kaliforniji, u gradu San Luis, a danas slavi 34. rođendan.

Iako je obožavao sport, košarku, golf i skijanje, roditelji američkog glumca primetili su da njihovo dete poseduje veliki talenat za glumu i muziku. Samim tim, Zak je svoje glumačko umeće pokazao još u predstavama u osnovnoj školi, da bi kasnije osvojio scenu gradskog pozorišta.

zak efron
Print Screen / Instagram 

Otišao je na kasting za predstavu "Ciganin", koja je izvedena više od 100 puta, a Zak nijedno njeno izvođenje nije propustio. Od tada, američki glumac je u predstavama na sceni ovog pozorišta tumačio samo glavne uloge, a jednom prilikom je otkrio da mu je omiljena uloga Petra Pana.

Kada je imao samo 15 godina, otputovao je u Los Anđeles sa majkom, kako bi se oprobao u mnogobrojnim kastinzima. Tada je dobio uloge u TV serijama "CSI: MIami" i "Firefly".

zak efron
- / Planet / Profimedia 

Bez obzira na popularnost koju je stekao, Zak je sa 17 godina upisao Univerzitet u Južnoj Kaliforniji, ali je zbog potrebe snimanja filmova, studije odložio. Prava popularnost došla je 2006. godine sa serijom "Cool Musical" u kojoj tumači glavnu ulogu. košarkaša Troja Boltona.

Lični život holivudskog glumca oduvek je privlačio novinare. Zak je imao dugu vezu sa koleginicom iz filma "Cool Musical", Vanesom Hadžens. Njihova veza završena je još 2010. godine, a trajanjem narednih veza, glumac i ne može baš da se pohvali.

vanesa hadžens
Print Screen / Instagram 

Četiri godine kasnije, mediji su Zaku prepisali vezu sa kolegom, američkim glumcem Dejvom Frankom. O tome se pisalo dosta, da bi se kasnije ispostavilo da ta afera nije istinita.

zak efron
Shutterstock 

Nekadašnji omiljeni "crush" danas ne izgleda onako kako ga pamte milioni devojaka i žena. Svojom pojavom osvajao je pripadnice nežnijeg pola, ali Holivud trenutno bruji o glumčevoj transformaciji.

Iako se čini da se glumac podvrgao estetskim korekcijama kada je vilica u pitanju, fanovi su primetili da je Zakovo lice dosta natečeno i da je glumac stavljao botoks u lice.

Media-Mode / SplashNews.com / Splash / Profimedia, printscreen/youtube, printscreen/instagram Zak Efron nekad i sad.

Ipak, korisnici društvenih mreža bili su iznenađeni izjavom doktora Antonija Jona, za kojeg mnogi tvrde da je nepogrešiv kada je reč o estetskim intervencijama u pitanju.

Glumac je zbog neverovatne transformacija postao glavna meta kritika.

"Odbijam da verujem da je ovo Zak Efron", "Sigurno je bio na botoksu", "Upravo sam video ovo i doslovno plačem. Molim te Zak, reci mi da je ovo sve noćna mora", "Zak je nestao i pokušali su da ga zamene, ali nisu imali sredstava", pisali su šokirani obožavatelji na društvenim mrežama.