Milica Mandić nedavno je stala na "ludi kamen" i udala se za svog dugogodišnjeg izabranika Marka Đurića.

To je bio, slobodno možemo reći, jedan od vrhunaca godine koja je bila više nego uspešna za slavnu sportiskinju. Nakon što je osvojila i drugo olimpijsko zlato, oprostila se od daljih takmičenja u velikom stilu, a sada je otkrila neke detalje vezane za same početke njene karijere.

Nije tajna da je put do vrha popločan mukotrpnim radom, odricanjima i ulaganjima, a ova priča nije zaobišla ni Milicu.

Kako je ispričala u emisiji "Balkanskom ulicom" potiče iz skromne porodice, a tata je imao urnebesnu reakciju kada bi je video da gleda borbe.

- Potičem iz skrome porodice. Mi jesmo živeli u centru grada, ali nas petoro je živelo u 40 metara kvadratnih. Spremna sam oduvek bila da gledam borbe, interesovao me je sport kojim se bavim. Tata je znao samo da ustane kad me vidi da gledam to na TV-u i da izađe napolje... (smeh) - kazala je Milica.

milica mandic o detinjstvu
ALBERTO PIZZOLI / AFP / Profimedia 

Potom se osvrnula i na to šta je sve bila spremna da uradi samo da bi bila što bolja u tekvondu.

- Volim to što radim, iskreno. Nikad nisam želela da budem prosečna. I kad nisam znala šta želim, znala sam šta ne želim. Nalazila sam bila posliće preko kojih ću zaraditi novac da odem na pripreme. Na primer, naplaćivala sam parking - rekla je Mandićeva i dodala:

- Kad pevaš na kraju takmičenja svoju himnu onda shvatiš dokle si ti zapravo došao, koliko je lepo da se takmičiš za svoju zemlju. To je najlepši motiv koji imaš u karijeri.

milica mandic o svojim pocecima
Printscreen instagram 


Milica je nedavno dobila i mural koji se nalazi u njenom kraju, na Voždovcu, kao zahvalnica za sve što je uradila za našu zemlju. Podsetimo, najbolja srpska sportistkinja svih vremena odlučila je da se penzioniše nakon fantastičnog osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim Igrama u Tokiju i posveti privatnom životu sa Markom koji je oduvek bio njena najveća podrška, a ukoliko ste propustili kako je tekvondiskinja izgledala na svom venčanju, pogledajte totografije u galeriji na kraju teksta.

printscreen/instagram Milica Mandić venčanje