Milica Mandić otišla je u zasluženu "penziju" u velikom stilu. Iza sebe ima dva olimpijska zlata, pregršt medalja sa raličitih takmičenja i prvenstva, kao i zahvalnica, i zaista možemo reći da je tokom više od 10 godina profesionalne sportske karijere neko kome posle svega možemo da kažemo samo ogromno hvala i posvetimo bar još 10 murala, jer je osvetala obraz našoj zemlji.

Put do uspeha nije bio lak, ali to je ono o čemu se retko priča. Lepo je videti medalju, ali svi često zaboravljamo koliko je prolivenog znoja, truda, uspona i padova bilo potrebno da bi se stiglo do vrha.

Milica je u intimnoj ispovesti za Informer otvorila dušu o vereniku Marku Đuričiću, ali i i svemu što je prošla tokom godina.

milica mandic
ALBERTO PIZZOLI / AFP / Profimedia 

- Nas dvoje smo dugo zajedno, vereni smi i svadba je logičan sled okolnosti. Jedva čekam taj drugi deo života posle sporta. Ove godine Marko i ja smo proslavili osam godina veze, a sada ćemo ti krunisati brakom. Dugo to čekamo i istinski se radujemo što ćemo osnovati porodicu. Koliko dece planiramo, o tome ne želim da pričam i to će ostati među nama - započela je svoju ispovest Mandićeva, a ukoliko ste propustili kako Marko izgleda, pogledajte to u galeriji ispod.

screenshoot/instagram Milica Mandić i Marko Đuričić

Svojoj deci, kako kaže, poželela bi isto detinjstvo kakvo je ona imala.  

- Kad pomislim na detinjstvo, odmah mi na pamet padne park Tašmajdan, gde su moju sestru i mene vodili majka Vesna i baka Živanka. Najviše smo volele da se igramo "između dve vatre", ali i da se penjemo po drveću, to nam je bilo posebno zanimljivo. Kad se izmorimo sednemo da pojedemo kokice sa prelivom od čokolade i malina.

milica mandic sa porodicom
printscreen/instagram 

Vreme je najviše provodila u muškom društvu, uglavnom se zanimajući sportom, a druge devojčice joj se nisu podsmevale.

- Nisam se susretala sa pogrdnim komentarima, niko mi nije govorio da sam muškobanjasta, jer sam imala dobro društvo.

"Nagovarali su me da odustanem"

Ipak, priznaje da kada je odlučila da trenira tekvondo, nije imala podršku okoline.

- Stariji momci i devojke su mi govorili da tekvondo nije sport za mene "jer je to muški sport". Srećom, nikada nisam obraćala pažnju na komentare ljudi.

Mandićeva priznaje da je u jednom periodu žrtvovala svoje obrazovanje. Njeni roditelji su bili šokirani kada im saopštila da želi da pauzira kako bi radila i skupila novac za pripreme.

- Do 2010. godine sam trenirala sa prvim timom i najboljima u našoj zemlji. Ti ljudi su me motivisali i još više sam zavolela tekvondo. Te godine sam završila srednju školu i roditeljima sam saopštila da ne želim odmah da upisujem fakultet, već da pauziram godinu dana kako bih našla posao. Cilj mi je bio da skupim svoj novac i finansiram pripreme i takmičenja. Mama i tata nisu bili oduševljeni, ali su me podržali. Na kraju sam pauzirala sa školovanjem i zaposlila se preko Omladinske zadruge da bih skupila novac za pripreme u Vrnjačkoj banji. Zaradila sam toliko para da sam platila pripreme, a ostalo mi je novca i za džeparac.

milica mandic danas
Javier SORIANO / AFP / Profimedia 

Kao i svaki sport i tekvondo zahteva mnogo odricanja. Milica priznaje da je morala da se odrekne nekih stvari da bi danas bila najbolja srpska sportistkinja.

- Neke rođendane nisam proslavila u društvu svojih najmilijih, ali to su smešne stvari u odnosu na uspehe koje sam postigla. Bilo je dosta i finansijskih odricanja. Moje trener Gale je finansijski pomogao mojim roditeljima kad god je mogao, naročito tokom 2005. i 2006. godine kada tekvondo nije bio popularan u našoj zemlji i nismo imali rezultate kao danas.

Milica sada konačno može da odmori i da se posveti porodici, prijateljima, vereniku i nekim drugim projektima, a kako je izgledala kao devojčica pogledajte u galeriji u nastavku teksta:

printscreen/instagram Milica Mandić kao mala