Sa Milicom Mandić, pevala je juče cela Srbija.

Reprezentativka Srbije u tekvondu osvojila je prvo zlatno na Olimpijskim igrama u Tokiju, a o njoj danas bruji ceo svet.

Naime, nakon ovih Olimpijskih igara Milica ide u zasluženu "penziju", te retko ko juče nije imao suze u očima dok je stajala na pijedestalu i pevala srpsku himnu.

Pre nekoliko meseci, reprezentativka je za domaće medije izjavila:

- Imam 29 godina, dosta povreda je iza mene. Daću sve od sebe da ostvarim želje i ambicije na sledećim OI, pa ćemo videti šta dalje.

milica mandic na olimpijskim igrama u tokiju
pritnscreen/instagram 

Ne samo da je ostvarila želje, nego je još jednom dokazala koliko izvanredne sportiste imamo u različitim kategorijama, a samo tokom svoje karijere bila je:

  • Dobitnica nagrade za najbolju sportiskinju 2012. godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije
  • Dobitnica nagrade za najbolju sportiskinju 2017. godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije
  • Članica tekvondo Kuće slavnih od 2013.
  • Potpredsednica Olimpijskog komiteta Srbije od 2017.
  • Predsednica Sportske komisije OKS od 2020.

Evo ko je zapravo Milica, i kakvi su bili njeni počeci.

Rođena je 6. decembra 1991. godine, a kako je rekla za domaće medije pre nekoliko godina, njen otac bio je na ratištu kada je došla na svet. Čim je čuo da se rodila, krenuo je za Beograd da je vidi.

Sportom se bavila od malih nogu, a trenirala je plivanje, košarku, ali i folklor. Sve dok nije otkrila svoju pravu ljubav - tekvondo kojim se bavi od svoje 11. godine.

Majka kao najveća motivacija

Pre četiri godine, Olimpijski komitet Srbije je Milicu po drugi put proglasio za najbolju sportistkinju. Međutim, ona je 2017. godinu pamtila po nečemu drugom.

milica mandic sa porodicom
printscreen/instagram 

- Moja mama je bila moj pokretač. Ona je imala zdravstvenih problema sa kojima se lavovski borila. Ovu godinu ću pre svega pamtiti po njenoj uspešnoj borbi. Hvala Bogu, pa je sada sve dobro. Bila je moja najveća motivacija, za mene je moja mama najveći šampion 2017. godine - rekla je Milica tada.

milica mandic sa porodicom
printscreen/instagram 

Morala je da potraži stručnu pomoć tokom karijere

Put do uspeha nije lak, a to je na svojoj koži Milica najbolje osetila. O svemu je javno govorila i otkrila da je tokom karijere morala da potraži i stručnu pomoć.

milica mandic otkrila je da je tokom karijere vise puta morala da potrazi strucnu pomoc
printscreen/instagram 

Radila je na jačanju psihe, a za Blic je 2020. godine rekla:

- Ne volim mnogo da obraćam pažnju na komplimente da sam lepa, ali mi mnogo više znači kad kažu da me vide kao neku snažnu i jaku ženu. To mi mnogo više prija. Mislim da me snaga uma i psihe dovodila do rezultata. U poslednje vreme sam bila psihički jaka i jako sam ponosna na to. Jako mlada sam postala olimpijski šampion, nisam se formirala ni kao ličnost, a dobila sam ogromnu slavu sa 20 godina.

milica mandic osecala je pritisak tokom karijere
printscreen/instagram 

- Nisam to ni očekivala, niti znala šta znači, ali sam se godinama borila s tim. Postojalo je mnogo kriza kroz koje sam prošla, tako da sam sada ponosna na svoju psihičku snagu. Osećala sam taj pritisak od trenutka kad sam pobedila u Londonu. Ali borila sam se tako što stisnem zube i radim na sebi uz pomoć trenera i psihologa - iskrena je Milica.

Ljubavna priča sa kolegom

Milica ne krije da joj je ljubav jedna od najvažnijih stvari u životu, a slike koje dvoje mladih objavljuju na Instagramu svedoče o tome koliko su posvećeni jedno drugom. Marko je takođe uspešan tekvondista, samim tim je najbolje je razume i sa njim može da deli apsolutno sve.

Na njenom Instagram profilu možemo pratiti mnoge sjajne momente, njihova zajednička putovanja, slavlja, treninge, ali i rast njihovog malog frenčija Miće.

screenshoot/instagram Milica Mandić i Marko Đuričić

O velikoj ljubavi sa Markom Đuričićem govorila i u jednoj emisiji.

- Imam nekoga s kim da delim sve. On me razume u potpunosti. Pored karijere, to mi je najlepši deo ovog posla, jer zajedno treniramo, podržavamo jedno drugo i pobeđujemo. Koliko je on mene usrećio, toliko sam i ja njega - rekla je Milica.

Marko ju je zaprosio u Španiji, a za jednom prilikom je za medije otkrila kakvo je za nju bilo iznenađenje.

- Kada mi je postavio sudbonosno pitanje, vrlo emotivno sam to doživela, pa su posle širokog osmeha ubrzo krenule suze radosnice. Baš me je iznenadio, nisam mislila da će me zaprositi -  ispričala je Milica i dodala da ne postoji čarobni štapić, već da je podrška najbitnija.

- Teško je održati samo pozitivne vibracije u vezi, ali Marko i ja se trudimo da uvek budemo tu jedno za drugo - istakla je Milica recept za zdravu vezu.