Oduvek je znala da privuče pažnju svojim ekstravagantnim stajlinzima. Zbog njih je nailazila na mnogobrojne osude, ali je zbog puta koji je prošla u životu, znala šta želi od istog, piše Story.hr. Namerno je bila u centru komentarisanja, pa se tako svi odlično sećamo haljine od živog mesa, prisilnog povraćanja na koncertima ili spotova koji su definitivno bili izvan okvira vremena kada su izlazili.

Njeno pravo ime je Stefani Germanota, a umetničko ime nastalo je po uzoru na popularnu pesmu legendarnog rok benda Queen - Radio Gaga. Danas ima 35 godina, prvi album izdala je 2008. godine pod nazivom "The Fame" sa hitovima kao što su "Just Dance", "Poker Face", "LoveGame" i "Paparazzi", a visoka je samo 155 centimetara zbog čega stalno nosi cipele sa neverovatno visokim potpeticama. Svi se sećamo njenih ekstravagantnih "kopita" koja je nekada obožavala da nosi i koje je čak nedavno opet iznela.

Iako je nosila ono što niko nije smeo, Ledi Gaga je proglašena za najbolje obučenu ženu na svetu.

Ledi Gaga
Youtube 

Kao što joj je i cela karijera neobična, tako joj je i detinjstvo bilo daleko od normalnog. Svoje najranije godine pamti po klaviru, sviranju i osećaju usamljenosti, a ne po igrama i druženju. Većinom je bila neshvaćena od strane svojih vršnjaka.

- Počela sam da sviram klavir sa četiri godine. Mnogi su mojim roditeljima govorili da sam čudo od deteta jer sam izvanredno izvodila najteže kompozicije Baha, Betovena i Šopena, ali oni u to nisu verovali. Mislili su da sa mnom nešto nije u redu i da sam čudna jer mi nikada nije bilo zanimljivo da provodim vreme napolju sa ostalom decom. Bila sam tiha, povučena. U jednom momentu su me čak vodili i kod dečijeg psihologa kako bi saznali šta se događa sa mnom. Posle godinu dana, shvatili su da je bolje da me ostave na miru i gledaju svoja posla jer sam sve mogla sama - rekla je Ledi Gaga jednom prilikom.

Ledi Gaga
Anthony Behar / ddp USA / Profimedia 

Ipak, problemi su se nastavili kada je krenula u srednju školu gde se suočavala sa različitim vrstama psihičkog nasilja. Da parodija bude još veća, u to vreme je na Fejsbuku napravljena grupa pod nazivom "Stefani, nikada nećeš biti zvezda".

- Ne volim da se vraćam u prošlost jer smatram da je to gubljenje vremena. Proživela sam užasne dane kao tinejdžerka jer sam se preko noći susrela sa najstrašnijim oblikom psihičkog zlostavljanja koje su mi deca u srednjoj školi priređivala. Oduvek sam bila drugačija i nisam se uklapala u okvire. Imala sam samo nekoliko prijatelja i obožavala sam muziku. Sigurna sam da su mnogi mladi ljudi prolazili kroz sličan pakao, ali su o tome ćutali jer ih je bilo sramota. Zbog svoje različitosti, sa samo petnaest godina sam pala u duboku depresiju - ispričala je pevačica u jednom intervjuu kod Opre Vinfri kada je otkrila i da je bila silovana sa 19 godina.

 - Pljuvali su me i govorili da smrdim, da sam nakaza, greška prirode koja ima crvenu i srebrnu senku na očima. Zatvarala sam se u kuću i neprestano svirala po sedam sati kako bih iz sebe izbacila svu negativnu energiju, kao i mržnju koju sam osećala prema drugima. Ružno je kada nekoga mrzite, a ja sam mrzela čitav svet. Danas mi je žao zbog toga - rekla je Gaga.

Nakon što je godinu dana studirala klavir na Univerzitetu u Njujorku, shvatila je da joj je to veoma dosadno, pa je krenula da nastupa u kafićima.

- Bila sam najbolja u generaciji, u to sam sigurna. Zapravo, uvek sam najbolja i to je moja najveća mana. Kada sam upisala fakultet, nisam bila depresivna, jer sam živela u studentskom domu gde su bili odlične žurke, pušila se trava i pilo do iznemoglosti. Mnogi su se pitali kako nakon takvih noći svakako uspem najbolje da uradim ispit. Odgovor je jednostavan - ja sam najtalentovanija. Ceo školski program bio je previše lagan za mene - rekla je.

Ledi Gaga
Youtube 

Tada joj je otac platio stan. pod uslovom da, ako ne uspe za godinu dana u onome što je zamislila, da se mora vratiti na fakultet.

- Živela sam na groznom mestu. Noću sam svirala po kafićima i zarađivala taman onoliko da ne moram da jedem sopstveni izmet koliko sam uvek bila gladna. Nisam mogla da plaćam račune pa su nekada znali da isključe vodu i nisam mogla da se kupam. Ali, nisam bila nesrećna. Živela sam život pravog umetnika i samo sam ponekad plakala, a suza bi mi krenula onda kada bih shvatila da stvarno smrdim kao što su mi deca nekada govorila - rekla je.

Ledi Gaga je sa nepunih 19 godina upoznala producenta Roba Fusarija kojeg je oduševila, a nedugo nakon toga, potpisala je ugovor za produkcijsku kuću "Def Jam". Snimila je pesmu "Boys, boys, boys", popularnost joj je rasla neverovatnom brzinom, a sve ostalo je jedna velika istorija...