Mnogi se verovatno ne sećaju, ali jedan od najvećih holivudskih zavodnika svih vremena, Bred Pit svojevremeno je boravio u Beogradu gde je snimao film kojim je i započeo svoju karijeru.

U pitanju je "Tamna strana Sunca" režisera Božidara Nikolića u kom je tumačio sina Milene Dravić

Te 1988. godine Pit se obreo u Srbiji, a vreme je najčešće provodio i sa umetnikom Petrom Ilićem Ćirilom i to u kultnom beogradskom klubu SKC.

Kako je Ćirilo otkrio kada su izlazili, Bred je "muvao" devojke na jedan neobičan način.

"Bred Pit je jedne godine blejao u SKC-u, doveo ga je Čarli Popović, doajen i papa za tehno muziku u našoj zemlji. Bred je blejao sa nama, bio je normalan dečko, jurio je ribe, kao napiše broj telefona i gađa ih, baci na sto", ispričao je Petar u emisiji "Zvezda je život".

bred pit nekada je izlazio u skc
Chris Pizzello / AFP / Profimedia 

Inače film je prikazan tek 1997. godine usled ratnih dešavanja u nekadašnjoj Jugoslaviji, a u to vreme Pit se već proslavio ulogama u filmovima "Intervju sa vampirom", "Legende o jeseni" i "Sedam".

Reditelj Božidar Nikolić i Pit ostali su u kontaktu i nakon završetka snimanja, a Nikolić je kasnije govorio o Bredovom početku, karijeri, ali i posetama Beogradu tokom devedesetih godina. Reditelj je vodio glumca i na fudbalske utakmice "Crvene Zvezde", a u videu ispod pogledajte kako je Bred Pit izgledao svojevremeno u filmu "Tamna strana Sunca".