Kada se pojavila serija "Grey's Anatomy" za kratko vreme postala je ogroman hit u celom svetu.

Nove epizode jedva su se čekale, a svima je posebno bila zanimljiva priča između glavnih protagonista, doktora Dereka Šeparda i Meredetit Grej.

Zgodni Patrik Dempsi preko noći je postao glavni frajer u Holivudu, a njegova "smrt" u seriji bila je teško prihvaćena. Sada su međutim procurile informacije da je glumac dobio, a ne dao otkaz, kao i da je razlog bilo njegovo loše ponašanje na setu zbog čega su svi imali mentalne probleme.

Naime, detalji o svemu pojavili su se u novoj neautorizovanoj knjizi o dešavanjima na setu najpopularnije serije tih godina.

derek separd u seriji greys anatomy
pritnscreen/youtube 

Bivši izvršni producent Džejms D. Pariot rekao je u odlomku koji je objavio Hollywood Reporter: "Bilo je problema sa ljudskim resursima. To ni na koji način nije bilo seksualno. On je na neki način terorisao sve."

"Neki članovi glumačke ekipe imali su sve vrste mentalnih problema. Imao je takvo držanje na setu i znao je kako da zaustavi produkciju i zaplaši ljude"

Prema Džejmsu, Patrik više nije hteo da bude u seriji.

"On i Šonda Rajms koja je i autor serije stalno su se hvatali za vrat. Nije mu se dopadalo što mora da dolazi na set i radi. Nije pamtio tekstove, maltretirao je kolege", napisano je.

"To je na svojoj koži najviše osetila upravo Elen Pompeo koja je igrala Meredit Grej, a koja je često bila frustrirana zbog Patrikovog ponašanja."

elen pompeo i patrik dempsi
Shutterstock 

"Želela je da stvari budu fer, a on je sve radio po svom, na uštrab kolega. U jednom trenutku je shvatila da ima dvostruko više epizoda nego on, a želela je da provodi vreme i sa porodicom".

"Kada je to rekla Patriku on joj je odgovorio da ga je baš briga" rekao je Pariot. Šonda je bila očajna i ucenila je mrežu - ili ona ili Patrik. Pridružili su joj se i skoro svi glumci sa seta, a nakon brojnih žalbi, odlučeno je da njegov lik bude ubijen u saobraćajnoj nesreći.

patrik dempsi otpusten je sa seta grey s anatomy
printscreen/instagram 

Da priče nisu potpuna budalaština svedoči i izjava jednog od prisutnih na setu koji je svojevremeno rekao za Mirror da se Patrik nije ponašao najbolje, ali da je u tom trenutku bio mizeran, te da nije imao nikoga da sa njim popriča.

Glumac se nije oglašavao povodom optužbi, a da li će, ostaje da vidimo.