Dejvid Koperfild slavi 65. rođendan, a svi ga znamo kao jednog od najpoznatijih mađioničara na svetu kojemu je pošlo za rukom da ostvari status svetske zvezde.

Njegova imovina danas se procenjuje na oko 800 miliona dolara, a u svet magije ušao je kao mladić kako bi se rešio stidljivosti pred suprotnim polom, a čini se da mu je to i te kako pošlo za rukom.

Iako je danas možda pomalo zaboravljen i više se ne priča o njemu kao u 90-ih godina kada je bio na vrhuncu slave, njegovi nastupi u Americi i dalje su popularni i za njih se traži karta više. Forbes ga je proglasio najuspešnijim iluzionistom na svetu, a iza njega je karijera duža od 40 godina.

dejvid koperfild
Shutterstock 

Uspešan preduzetnik

Dejvid se pokazao i kao dobar preduzetnik pa tako uspešno vodi 11 luksuznih hotelskih resorta na Bahamima.

Ono čime danas privlači veliku pažnju je i njegov izgled jer od zgodnog zavodnika malo je toga ostalo, a već je na prvi pogled jasno da se odlučio za tretmane pomlađivanja lica, a i kosa mu je s vremenom postala sve bujnija, zbog čega se šuška da zapravo nosi periku.

dejvid koperfild danas
Instagram 

Optužen za silovanje

Njegovi uspesi nekoliko puta ostali su u senci velikih skandala u koje je bio upleten, a bio je optužen i za dva seksualna zlostavljanja.

2007. godine Lejsi L. Kerol ga je optužila za zlostavljanje, međutim njena je tužba bila odbačena, a pre tri godne pojavile su se nove optužbe i to za zlostavljanje tinejdžerke, davne 1988. godine.

Izmišljena veza sa Klaudijom

Ljubavni život obiežila mu je veza s manekenko Klaudijom Šifer koju je upoznao na jednom od svojih nastupa, a već sedam meseci kasnije zaprosio ju je prstenom od 4,5 miliona dolara.

dejvid koperfild i klaudija sifer
Shutterstock 

Ipak, par se nikada nije venčao, a šuškalo se da je njihova veza bila samo dobro osmišljen marketinški trik za koji je ona bila dobro plaćena.

Od 2006. godine Dejvid je u vezi je s 28 godina mlađom manekenkom Kloe Goselin s kojom ima danas 11-godišnju ćerku Skaj.

dejvid koperfild i kloe goseli
Shutterstock