Nakon vesti da pevačica Severina Vučković (49) navodno već mesecima uznemirava srpskog patrijarha Porfirija (60) oglasila se advokatica hrvatske pevačice.

Naime, Jasminka Biloš, jedna od advokatica koja zastupa Severinu izjavila je za Jutarnji list da se Severina čula sa patrijarhom, ali da nemaju saznanja o tome da je protiv nje pokrenut postupak.

- Tačno je da su patrijarh Porfirije i Severina kontaktirali i čuli se. Međutim, ona nema nikakvih saznanja o tome da je protiv nje pokrenut postupak i kaznenoj prijavi i njoj je informacija iz srpskih medija prva vest. Nije ispitana, a pitanje je kako to da srpski mediji prvi prenose informaciju iz DORH-a, da tu informaciju nemaju ni hrvatski mediji nego prenose medije iz Srbije.

Treba postaviti pitanje patrijarhu Porfiriju da li je podneo kaznenu prijavu i tek ćemo se nakon toga moći oglasiti - rekla je za Jutarnji list Jasminka Biloš, jedna od advokatica koja zastupa Severinu.

severina
Instagram 

Podsetimo, mediji su preneli da je patrijarh pevačicu prijavio Državnom tužilaštvu, koje je navodno pokrenulo postupak protiv Splićanke, piše Telegraf.

Severina je navodno poruke slala na hrvatski broj koji je koristio dok je bio mitropolit zagrebačko-ljubljanski.

Instagram, printscreen/instagram Severina