Kada ste uspešan model i jedna od najlepših manekenki na svetu koja u tom trenutku krasi naslovnice svih velikih magazina, lako je pomisliti da vam je život med i mleko.

Zapravo, mnogi zaboravljaju da lepo lice ne znači uvek i lep život, a priča američke manekenke Niki Tejlor to i potvrđuje.

Danas je 46 - godišnja manekenka u penziji, ali svojom pojavom i dalje ostavlja bez daha, a naslovnicu Voga krasila je kada je većina devojaka o tome mogla samo da sanja.

I kolikogod da je njena karijera imala uzlaznu putanju, a u biografiji se ređao uspeh za uspehom, život su joj obeležile velike tragedije.

niki tejlor danas
Robert O'neil / Splash / Profimedia 

O svemu je govorila u retkom emotivnom intervjuu kod Opre Vinfri i otvoreno priznala da joj je sestrina smrt kao posledica retke srčane mane bila jedna od najtežih gubitaka koje je doživela.

"Bile smo jako bliske i radile smo zajedno, uvek smo bile zajedno. Jako mi nedostaje još uvek. Imala sam tada 21 godinu i nisam znala sa time da se nosim. Počela sam da uzimam lekove na recept, to je bio moj izbor i nisam želela da se nosim s gubitkom sestre i najbolje prijateljice", priznala je tada.

Niki je kao manekenka počela da radi sa samo 13 godina kada je potpisala prvi ugovor s modnom agencijom na Floridi, a do svoje 14. godine snimila je već prvu naslovnicu časopisa "Seventeen". Samo godinu dana kasnije ušla je u istoriju kao najmlađa osoba koja je krasila i naslovnicu "Voga".

niki tejlor nekad
Timothy A. CLARY / AFP / Profimedia 

Osim što je izgubila sestru i ona sama je umalo poginula u teškoj saobraćajnoj nesreći u Atlanti 2001. godine vozeći se u automobilu sa tadašnjim dečkom Čadom Renegarom. Do nesreće je došlo kada je on hteo da se javi na telefon zbog čega je izgubio kontrolu nad vozilom i zabio se u stub pored puta.

"Udarili smo u stub i sigurnosni pojas mi je pocepao jetru. Da sam sedela u nekom drugom položaju, možda bi ishod bio drugačiji. Ali iz nekog razloga morala sam da prođem kroz to, da budem u komi, dva puta da ostanem bez pulsa na operacionom stolu i u bolnici da provedem tri meseca", izjavila je tada.

niki tejlor danas
Splash News / Splash / Profimedia 

Zbog teških povreda izgubila je 80 odsto krvi u telu i bila podvrgnuta čak 40 operacija.

"Definitivno je pravo čudo što sam ostala živa", zaključila je Niki u više navrata.

niki tejlor sa muzem
Shutterstock 

Niki je danas u braku s Barnijem Lamarom sa kojim ima ćerku Siel, dok je sa bivšim suprugom Matom Martinezom dobila sinove Hantera, Reksa i Džejka, a još njenih fotografija pogladajte u galeriji ispod:

Printscreen instagram Niki Tejlor danas