Klaudija Šifer bila je deo ekipe čuvenih supermodela devedesetih – Naomi Kembel, Helena Kristensen, Linda Evanđelista, Kristi Tarlington, Sindi Kraford...

Iako je konkurencija prirodnih lepotica tada bila zaista velika, supermodel poreklom iz Nemačke važila je za jednu od najlepših na svetu, a sa svojih 180 centimetara visine žarila je i palila modnim pistama, piše Stil.

Klaudija se više ne bavi modelingom, ali bez problema može da stane rame uz rame i sa duplo mlađim devojkama. Iako je nedavno napunila 51. godinu, na njenom licu nema bora, a na telu ni gram sala.

Ona je nedavno podelila kojih se to pravila strogo pridržava godinama unazad...

Naime, Klaudija započinje jutro umivanjem, nakon čega na lice nanosi hidratantnu kremu, uz pomoć blage masaže kako bi podstakla cirkulaciju.

klaudija sifer
Album / Album / Profimedia 

"Verujem da je masaža lica tajna lepe kože", ultimativni antiejdž ritual", kaže Klaudija. Nakon toga, stavlja serum i ulje jer veruje da sprečavaju upalne procese na koži.

Ona je otkrila da ponekad nanosi masku za detoksikaciju. Za kupku koristi so za detoksikaciju, a sa sobom uvek nosi balzam za usne.

Pored toga, pije dosta vode i biljnih čajeva. Nekadašnja zvezda modnih pista ističe i da je za lepo lice neophodan kvalitetan san.

klaudija sifer
Shutterstock 

Kako bi zadržala vitku liniju ona trenira tri puta nedeljno, a najviše uživa u pilatesu i aerobiku. Takođe, kad god je u mogućnosti pešači umesto da koristi kola ili taksi.

Instagram Klaudija Šifer nekad i sad