Buntovna devojka ružičaste kose i pankerskog stila oblačenja, slavna pevačica Pink, karijeru je započela pre 24 godine u devojačkom bendu "Choice", ali slavu je stekla tek pet godina kasnije svojim prvim solo albumom.

Atipična pevačica koja je odskakala od uobičajenih standarda lepote i muzičkog stila drugih zvezda tog doba, Pink je prokrčila svoj put do vrhova muzičkih lestvica i postala jedna od omiljenih ženskih izvođačica bogatog glasa.

Sa svojim drugim albumom koji je objavljen 2001. Pink je pokorila svet i rasprodala ga u 13 miliona primeraka, a njezini hitovi poput "Get the Party Started", "Just Like a Pill" i "Let me Get Me" do danas su ostali uspešni singlovi koje se rado puštaju po radijskim stanicama, a fanovima ne silaze s lista omiljenih pesama.

pink
Shutterstock 

S vremenskim razmakom Pink je u svojim pesmama postala otvoreno kritična prema političkom sistemu u kojem živi pa je direktno kritikovala američku vlast, sebičnost ljudi, šovinizam i seksizam, kao i kulturu koja žene promatra samo kao seksualne objekte.

Tako je 2017. na njenom sedmom albumu "Beautiful Trauma", koji je postao treći najprodavaniji album godine, direktno prozvala predsednika Donalda Trampa za rasizam, nepoštovanje demokratskih prava i opšte podržavanje vladavine elite na uštrb naroda.

Prepoznatljiva po svom dubokom glasu i akrobatskim vratolomijama koje izvodi na nastupima, Pink se probila do srca miliona obožavatelja te je u svojoj karijeri dosad prodala više od 90 miliona albuma, čime je postala jedna od najuspešnijih pevačica svih vremena.

pink
Shutterstock 

Uz tri osvojena Gremija, dve Brit nagrade i sedam MTV nagrada, Pink je proglašena pop-rock ikonom novog stoleća, a uz njene pesme su doslovno odrasle generacije.

Osim prepoznatljivog zvuka, Pink je poznata i po razotkrivanju svoje intime kroz pesme. U svojim stihovima progovorila je o svom detinjstvu, kao i o problemima u braku i ljubavnim brodolomima.

Pink naime nije imala lak život, a detinjstvo bi joj se moglo jednostavno opisati kao mučno. Rođena je kao zdravo dete, ali ubrzo je obolela od astme, koja joj je obeležila odrastanje.

pink
Shutterstock 

Zbog smetnji s disanjem nije mogla da se igra s drugom decom niti da provodi vreme u prirodi zbog jakih alergija, što ju je trajno udaljilo od vršnjaka.

Uz to, odrasla je u neskladnoj porodici u kojoj su mučne svađe i fizički okršaji bili svakodnevnica. Od njene druge godine života svakodnevno je svedočila bračnim problemima svojih roditelja, koji su se na kraju razveli pre nego što je napunila 10 godina.

Tih dugih 8 godina sukoba Pink je pretočila u svoj veliki hit "Family Portrait".

Majka pevačice otkrila je kako je za vreme svojih tinejdžerskih godina Pink bila jako depresivna, a jedinu utehu pronalazila je u svojim pesmama i stihovima. Iako je pokušala da se priključiti nekolicini bendova, svakog puta nešto bi krenulo po zlu.

Navodno su njene pesme iz tog razdoblja bile vrlo, vrlo mračne i ponekad vrlo zabrinjavajuće jer su izražavale želju za samoubistvom i samopovređivanjem.

Sa samo 14 godina Pink je počela da korača pozornicama, a njeno ime pod kojim je danas svetski poznata datira upravo iz tog vremena, kada je nosila kratku punkersku frizuru obojenu u ružičasto.

Nazivali su je i usijanom glavom i rugali su joj se u školi, a ona je na sve reagovala buntovništvom i željom da pomera granice.

Na kraju se takav stav isplatio jer su u njenoj žestini muzički producenti prepoznali svežinu i odmak od slatkih pop-princeza tog vremena, Britni Spirs i Kristine Agilere, pa je Pink pronašla svoje mesto na muzičkom tržištu i postala omiljena pevačica ljutim tinejdžerkama.

pink
Shutterstock 

Nakon lošeg porodičnog iskustva Pink isprva nije želela da stupa u ozbiljne veze, ali promenila je mišljenje kada je upoznala Kareja Harta 2001. Par je odmah stupio u strastvenu vezu, ali su raskinuli dve godine kasnije. Onda su se opet pomirili, a pevačica ga je na jednoj od njegovih trka 2005. zaprosila, a da on to nije ni primetio.

Na kraju je publika morala da mu ukaže na trasnaprent na kojem je Pink s tribina postavila važno pitanje, a venčali su se 2006. na Kosta Riki.

Instagram Pink

Nakon dve godine braka Pink je objavila da su se ona i njen suprug rastali i da ne žive zajedno. Izrazili su veliku želju za oporavkom svog odnosa, pa su se uputili na bračno savetovanje, koje je očito urodilo plodom jer su i danas zajedno.

Kada su prebrodili bračnu krizu, dočekali su i svoje prvo dete, ćerku Vilov Sejdž, a 2016. dobili su i sina Džejmsona Muna.

Danas Pink i dalje žari i pali muzičkim lestvicama, skače po koncertima i oduševljava hitovima, a čini se i kako u privatnom životu nikada nije bila srećnija.