Kejt Apton je popularnost stekla bukvalno preko noći. Bilo je dovoljno da se pojavi i da lepotom osvoji i publiku i modne stručnjake.

Ipak, kako je rasla njena popularnost, tako su je pratilike i kritike koje su se odnosile uglavnom na njene kilograme.

Lepa plavuša koju su zbog izgleda poredili sa Merilin Monro, proslavila se 2011. godine kao 18-godišnjakinja, i to sasvim slučajno. Naime, njen snimak sa jedne NBA utakmice dok izvodi simpatičan hip-hop ples na tribinama postao je viralan preko noći i tako je sve krenulo.

Nakon toga snimila je naslovnicu za prestižni magazin "Sports Illustrated", ne sluteći da će to biti samo prva od mnogih.

Posle toga su se nizali samo uspesi. Dosegla je svetsku slavu, oprobala se i kao glumica u poznatim holivudskim ostvarenjima i sarađivala je sa mnogim brendovima, ali ipak zbog izgleda je bila i na meti kritika.

"Manekenka mora da bude daleko mršavija", glasio je komentar koji ju je godinama pratio. Nije poznato da li je zbog takvih reči ili sopstvene želje da izgleda bolje, Kejt Apton u međuvrmeneu značajno smršala.

Christopher Peterson / Buzzfoto / Profimedia, Shutterstock Kejt Apton nekad i sad

Iako je bila deo grupe nestandardnih manekenki, Kejt je trpela strašne kritike.

"Predebela je da bi bila manekenka", "Ima jeftino lice koje svako sa malo više novca može da kupi", "Jednostavno nije za pistu", vređali su je kritičari kojima se dopadala samo fotošopirana.

Zahvaljujući odluci magazina Maksim, američka manekenka i glumica Kejt Apton 2018. je zvanično proglašena za najseksepilniju ženu na svetu.

kejt apton nekad
Instagram 

Ono što je poznato da je Kejt uradila, bilo je sledeće: promena ishrane i žestok tempo treniranja. Kejt u poslednje vreme redovno obilazi teretanu, promenila je stil života, način ishrane, odevanja, a mirnu luku je pronašla kraj partnera Džatina Verlandera s kojim ima ćerku Ženeviv.

"Bila sam u poziciji u kojoj sam morala odmah da znam ko sam, a nisam to znala tada. Kritike o mojim oblinama bile su šokantne, zastrašujuće i tužne.

Sećam se da sam se pitala zašto uopšte nastavljam da se javno prikazujem kada dobijam toliko kritika", ispričala je Kejt nedavno i dodala da su joj pisma nepoznatih žena koje se bore sa poremećajima u ishrani i tuđim kritikama motivisale da nastavi dalje da radi.

kejt apton nekad
Shutterstock 

Kejt danas nije aktivna kao model, ali uprkos tome, i dalje nastoji da se bori protiv stereotipa o ženskoj lepoti i ideala koji su praktično nedostižni.

"Žene su bombardovane nastojanjima da stalno budu savršene. Prešli smo sa fotošopiranih naslovnica na fotošopiranje našeg svakodnevnog života, pa čak i onih slika iz obične prodavnice.

To postaje sve ekstremnije, ljudi bukvalno menjaju svoj lični opis plastičnom hirurgijom. Industrija mora da pokrene promene, da nam pokaže da ima više od savršenog brenda. To nam ne treba u životu. Potrebne su nam stvarne konekcije", zaključila je lepa plavuša.

kejt apton nekad
Instagram