Naime, na snimku se vidi da se Rasta raspravljao sa fanom, a kada se umešalo obezbeđenje, reper se izmakao i tada je je došlo do fizičkog obračuna u kom je jedan od članova obezbeđenja udario rukom u glavu mladića.

Rasta tvrdi da se radi o snimku koji je nastao pre dve godine u Podgorici i da je pomenuti mladić, kako tvrdi, ugrozio njegovu bezbednost, kao i bezbednost njegovog benda, zbog čega je obezbeđenje tada reagovalo.

"Povodom snimka koji je osvanuo u medijima osećam potrebu, ali i odgovornost, da vam se obratim kako se ne bi širila pogrešna slika u javnosti. Sporna situacija odigrala se pre dve godine na mom koncertu u Podgorici, momci iz publike bacali su oštre predmete na binu, rizikujući da povrede kako mene tako i ostale članove benda", izjavio je Rasta.

rasta o incidentu na nastupu
screenshoot/instagram 

"Lično sam zaustavio muziku i ukazao na njihovo loše ponašanje. U situacijama kao što je ova, kada su ugroženi izvođači i ceo tim na bini, obezbeđenje je dužno da reaguje. Važno je da napomenem da svaku vrstu nasilja osuđujem, da poštujem svoju publiku, da ih nazivam svojom braćom i sestrama i da su ovakvi incidenti na mojim koncertima retkost", dodao je reper.

Izgleda da je povod terećenja Raste za incident od pre dve godine zapravo priča koja je prethodnih dana u žiži javnosti, a u kojoj su glavni akteri popularni dvojac iz Bosne, Džala Brat i Buba Koreli, koji su održali nedavno nastup u Nišu koji je ostao upamćen po incidentu.

Naime, pokrenuta je i peticija da se reperima zabrani ulazak u Srbiju nakon što su članovi njihovog tima nasrnuli na momka iz publike.

Na snimku incidenta vidi se i Buba Koreli, koji nije reagovao kako bi zaštitio dečka koji došao na njegov nastup, zbog čega su on i njegov kolega razbesneli javnost.