Američka glumica Ešli Džad (53) ponovo je počela da hoda, pet meseci nakon što je zamalo izgubila nogu u nesreći.

Glumica je podelila vest o svom oporavku na Instagramu, gde je u podužoj objavi objasnila kako opet može da hoda. 

Dodala je i da joj noga nikada neće biti ista, ali da je presrećna zbog svog napretka jer je pre samo nekoliko meseci plakala dok je pokušavala da pomeri povređeno stopalo.

"Moja noga više nikada neće biti ista ista. No, došla sam daleko i preda mnom je neverovatan život. Ja više neću biti ista. Bilo je svega, od osmočasovne operacije do iscrpljujuće fizikalne terapije. Zahvalna sam svima koji su mi pomogli u lečenju. Posebno sam se trudila zbog svoje porodice i partnera", napisala je Ešli, između ostaloga, na Instagramu.

Podsetimo, Ešli je pre pet meseci rekla da je mogla da umre ili izgubi nogu da joj nisu pomogli meštani, prilikom pada u afričkoj prašumi.

Glumica je otputovala u Kongo kako bi učestvovala u istraživačkom kampu koji se bavio majmunima vrste bonobo.

Holivudska zvezda, najpoznatija po filmovima "Vrućina" i "Dvostruka opasnost", slomila je nogu na četiri mesta i pretrpela oštećenje živaca u incidentu u Demokratskoj Republici Kongo.

Ešli Džad je rekla da je pet sati provela "u iskonskom bolu" na tlu prašume pre nego što su joj kosti vraćene nazad u položaj kako bi mogla da se pomeri. Potom su je nosili tri sata na zemljani put pre nego što su je šest sati prevozili motorom.

esli dzad se oporavila nakon nesrece
Shutterstock 

"Maradona se vozio na zadnjem delu motora. Držao mi je slomljenu nogu ispod pete, a ja sam s dve ruke držala slomljeni gornji deo. Zajedno smo to radili šest sati na nepravilnom, neravnom i ispucalom zemljanom putu", kazala je i zahvalila se ljudima koji su joj pomogli:

"Prijatelji. Da nije bilo braće i sestara iz Konga, unutrašnje krvarenje bi me verovatno ubilo i izgubila bih nogu. Budim se plačući u znak zahvalnosti, duboko dirnuta svakom osobom koja je doprinela nečemu što je dalo život i spaslo duh tokom moje iscrpljujuće 55-satne odiseje", rekla je u svojoj objavi na Instagramu.

U prethodnom postu opisala je samu sebe kao "ženu iz divljine", ali rekla je da se nesreće događaju.