Kati Grifin danas je jedna od najpoznatijih američkih komičarki, a tokom svoje duge karijere pojavljivala se u brojnim filmovima poput "Love Wrecked", "Hall pass", "Pulp fiction" i mnogi drugi, a davala je glas i u čuvenim crtanim filmovima "Shrek".

Godinama je vodila svoj tv šou, odnosno, ona je ta koja je "nasledila" čuvenu Džoan Rivers u "Modnoj policiji", a poznata je po britkom jeziku i humoru koji je zasmejavao milione ljudi širom sveta.

kati grifin u modnoj policiji
printscreen/youtube 

Međutim, glumica je danas zabrinula svoje fanove objavom na Instagramu, kada je obelodanila da je na putu za operacionu salu i da, iako nikad nije cigaretu zapalila, ima rak pluća.

"Drugari, želim da vam kažem nešto. Imam rak. Na putu sam do operacione sale gde će mi odstraniti levo plućno krilo. Da, imam rak pluća iako nikad nisam pušila! Doktori su optimistični jer je sve otkriveno u prvom stadijumu. Nadam se da neće biti potrebno hemio terapija ili zračenje nakon svega i da ću moći normalno da funkcionišem i da dišem. Trebalo bi da se oporvaim i radim sve uobičajeno za 4 meseca".

"Bile su ovo 4 paklene godine, dok sam pokušavala da se vratim na posao, da vas nasmejem svakodnevno i da vas zabavljam, ali biću u redu. I naravno da sam vakcinisana protiv kovida. Posledice, da nisam vakcinisana bi bile daleko gore. Molim vas, idite redovno na preglede. To vam može spasiti život", napisala je Kati.

Poruke podrške samo su se ređale, a u komentarima je bilo i mnogo poznatih koji su jednoj od najomiljenijih američkih komičarki poželeli brz oporavak. 

Podsetimo, Grifinova je hospitalizovavana još u martu 2020. nekoliko dana nakon što joj je majka umrla od posedica kovida. Tada doktori nisu uspeli da postave dijagnozu jer su sumnjali da glumica takođe ima kovid. 

Međutim, pre 2 nedelje, dobila je zvaničnu potvrdu, a kako kaže, bila je u potpunom šoku. 

Sada je spremna da se sa svim nosi, i kako kaže, jednog dana će se probuditi i shvatiiti da je loše iza nje.