Hanter Bajden godinama je privlačio pažnju javnosti svojim turbulentnim privatnim životom, a mnogi su smatrali da je prepreka za predsednički mandat oca Džoa Bajdena (78).

51-godišnji Amerikanac, koji je završio pravo kao i njegov otac, snimljen je prošlog vikenda kako uživa u surfovanju na plaži u Malibu. Hanter je imao obuku kod Strajdera Vasilevskija, profesionalnog surfera koji je poznat širom sveta po svojim veštinama na vodi.

S Bajdenom je bio i njegov prijatelj koji se pokazao malo talentovanijim od njega, ali on nije odustajao od pokušaja da ulovi pravi talas.

hanter bajden
RMBI / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Inače, Hanter je od 16. maja 2019. u braku s južnoafričkom aktivistkinjom i redateljkom dokumentaraca Melisom Koen (32). Kako pišu strani mediji, par se venčao u istom mesecu kad se upoznao, odnosno samo dve nedelje nakon prvog susreta.

Navodno su tetovirali i slične tetovaže kao dokaz svoje ljubavi.

"Odmah sam se zaljubio u nju. I onda sam se svakim danom sve više zaljubljivao u nju", rekao je jednom Bajden za ABC News.

Pre Koen Bajden je bio u braku s advokaticom Ketlin Bule (51), s kojom je dobio sina Finedžina i ćerke Mejzi i Naomi, kojoj je dao ime po pokojnoj sestri koja je stradala u nesreći kada je imala godinu dana zajedno s njihovom majkom Neilom.

Hanter je sablaznio javnost 2017. kada su procurile informacije da je u bliskom odnosu s Hejli Bajden, udovicom svoga pokojnog brata.

Prema pisanju američkih medija, to su odobravali njegov otac Džo i maćeha Džil, a romansa je počela 2016., godinu nakon bratove smrti. Njihova veza raspala se 2019.

hanter bajden
JIM BOURG / AFP / Profimedia 

Hanter je suosnivač kompanije Rosemont Seneca Partner, a od 2014. do 2019. radio je u ukrajinskoj kompaniji za proizvodnju plina Burisma Holdings i bio u centru pažnje desničarskih zavera.

Osim toga je bio član uprave šangajske firme za upravljanje kapitalnim ulaganjima BHR, a Donald Tramp aludirao je da je njegov otac Džo koristio svoj politički položaj da bi pogodovao sinu pa je pozivao državnog tužitelja da pokrene istragu o njegovu poslovanju u inostranstvu.

Hanter se svojevremeno borio s zavinošću o alkoholu i drogi, a 2015. je bio usred skandala kada se njegova e-adresa našla na popisu klijenata stranice za vabračne veze Ešli Medison. Peto, vanbračno dete dobio je s Lunden Aleksis Roberts (30). Ona je striptizeta, kako pišu strani mediji, a očinstvo je potvrđeno na sudu u Arkanzasu 2019. godine.

Iako mnogi Hantera ocrnjuju, drugi ga brane jer je zaista imao težak život i rano izgubio majku i sestru, a onda i dve godine starijeg brata.