Australijski milijarder Džejms Paker (53) uživa na luksuznoj jahti vrednoj 200 miliona dolara u Sent Tropeu, omiljenom mestu za odmor bogatih i slavnih.

Biznismen je bio u društvu najboljeg prijatelja i saradnika Bena Tileja i još nekoliko ljudi, ali nigde na vidiku nije bilo njegove devojke, manekenke Kajli Lim (40) s kojom je od početka 2018.

Par je zadnji put fotografisan zajedno u maju prošle godine dok su odmarali na italijanskom ostrvu Kapriju.

Iako nije bilo njegove drage, Džejms je izgledao dobro raspoložen dok je stajao na palubi, ali mnogi se slažu da uopšte ne liči na sebe zadnjih nekoliko godina i može se primetiti da je nabacio višak kilograma.

dzejms paker ne lici na sebe
HEM / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Milijarder, koji se retko pojavljuje u javnosti, nekad je često privlačio pažnju dok je bio s pevačicom Marajom Keri (51) i par nigde nije prolazio nezapaženo.

Zbog nje je povučeni mogul išao na razna događanja i zabave dok je ranije vodio povučeni život i nije želeo medijsku pažnju.

Paker je zaprosio Maraju dijamantskim prstenom od 35 karata vrednim 13,2 miliona dolara i činilo se da imaju skladan odnos, ali onda su raskinuli 2016. nakon 18 meseci veze.

Njihov raskid je bio buran, nisu ostali prijatelji i Keri se nije suzdržavala od komentara na Džejmsov račun.

Čak je u intervjuima prošle godine otkrila da seksualni deo njihove veze baš i nije funkcionisao pa zato bivšeg nije spominjala u svojim memoarima "The Meaning of Mariah Carey".

maraja keri i dzejms paker
Exclusivepix Media / Exclusivepix / Profimedia 

Džejms je o njihovom odnosu odlučio da progovori u biografiji "The Price Of Fortune: The Untold Story Of Being James Packer" u kojoj je napisao da je u razdoblju njihovog raskida postao toksičan, a negirao je i da su nakon raskida veridbe postigli dogovor o novčanoj naknadi koju joj je isplatio.

Objavio je i da je pevačica na početku bila zabavna, ali da se mentalno nalazi na jako mračnom mestu.

Opisao ju je kao ludu, međutim kasnije je i sam primljen u rehabilitacioni centar u martu 2018. godine zbog problema s mentalnim zdravljem s kojima se borio otkad su bili zajedno.

Nakon raskida pevačice i milijardera američki mediji su pisali da je Maraja prodala verenički prsten.

Tačnije, prema pisanju New York Posta, njoj blizak izvor potvrdio je da je prsten prodao jedan od njenih menadžera, i to draguljaru iz Los Anđelesa za 2,78 miliona dolara. O spornoj prodaji navodno je potpisan i ugovor o poverljivosti, što znači da svi detalje nikada neće biti poznati i potvrđeni.

Džejms se jedno vreme borio s anksioznošću i depresijom, ali u javnosti se o tome nije puno govorilo i pisalo.

"Srećan sam što sada živim mirnim životom", istakao je svojevremeno Paker.

Inače, milijarder iza sebe ima dva razvoda. Prva supruga mu je bila glamurozni model Džodi Majers (50) od koje se razveo nakon tri godine.

S drugom suprugom, pevačicom Erikom Luis se oženio 2007. i dobili su troje dece. Razveli su se 2013., a ostali su u prijateljskim odnosima.

Džejmsovo bogatstvo se procjenjuje na 2.5 milijardi dolara, a milijarder je sin medijskog mogula Kerija Pakera i Rozalin Pcker. Unuk je Franka Pakera. Nasledio je kontrolu nad porodičnom firmom Consolidated Press Holdings Limited, kao i ulaganja u Crown Resorts koji ima u vlasništvu kasina u Londonu i Australiji.