Bivša 39-godišnja glumica Megan Markl i njen tri godine mlađi suprug, princ Hari, početkom prošle godine odstupili su s kraljevskih dužnosti. Preselili su u Ameriku i odučili da biti finansijski nezavisni.

Bili su uvereni kako će zarađivati milione čim počnu svoj novi život, prodajući svoje ime i brend. Međutim, koronavirus im je zaustavio nove planove, zbog čega su se njihovi računi počeli da prazne.

Kako pišu strani mediji, na kraju su za pomoć pitali i princa Čarlsa koji im je finansirao osiguranje kako bi oni mogli da počnu da vraćaju dugove.

megan markl i princ hari
Shutterstock 

On je navodno pristao i da pokrije sve troškove prve godine života 'odbeglog para' van kraljevske porodice dok ne počnu sami da zarađuju za život.

Nakon što je 35 godina princ Čarls finansijski podupirao sina, insajderi palate za strane medije su rekli kako su zabrinuti da će se to nastaviti i dalje.

Jedan od izvora je navekao kako je Čarls besan i da je Megan je potrošila sav njegov novac. Iako je par pre odlaska iz Velike Britanije uštedio 80 milina dolara, svejedno su zamolili Harijevog oca da im bude finansijska potpora.

"Kraljica ne voli da se njena porodica tako doživljava. Ona i princ Vilijam bili su uvereni da će Čarls biti taj koji će Hariju ukazati na njegovo ponašanje, a Meganina očekivanja bila su apsurdna.

princ carls i vilijam
printscreen/youtube/Royal Central 

Nove priče o tome kako se oni razbacuju Čarlsov novac izazvale su burne rasprave u palati', ispričao je izvor blizak kraljevskoj porodici za strane medije.

Inače, Megan i Hari koriste i novac koji je princu ostavila njegova pokojna mama Dajana.

Taj iznos su izdvojili za svoju neprofitnu organizaciju Archewell koju su osnovali prošle godine. U januaru je Womans's Day izvestio kako je kraljevski par slomljen i očajan zbog pravnih naknada i skupe hipoteke.

megan markl i princ hari
Shuterstock