Kada je pre par godina obavljeno istraživanje koja slavna ličnost ima "najsavršenije" telo, rezultat nikoga nije iznenadio. Laskavu titulu ponela je prelepa glumica Keli Bruk, a u studiji su učestvovali i muškarci i žene.

Naime, na osnovu njihovih ličnih preferenci, naučnici su došli do "idealnih dimenzija" po kojima bi žensko telo trebalo da bude visoko 1,68 santimetara, a obimi grudi, struka i kukova trebalo bi da su 99 x 63 x 91 santimetar, što se tačno podudara sa merama slavne glumice.

Međutim, uprkos tome što je naučno dokazano da ima "najsavršenije telo na svetu", Bruk je nebrojeno puta bila žrtva podsmeha i bodyshame-inga tokom života.

keli bruk nekad
Photo 12 / Alamy / Alamy / Profimedia 

Primera radi, Bruk, čije je pravo ime Keli En Parsons još 2017. godine objavila je fotografiju u bikiniju ispod koje su ljudi ostavljali više nego zlobne komentare nazivajući je "kitom" i optužujući je da se previše ugojila.

Glumica je "svojim hejterima" odgovorila na Tviteru uz reči: "Imam lepe i pametne ljude koji me prate na društvenim mrežama i sa kojima volim da razgovaram! Neću dopustiti da me negativnost nekolicine zaustavi u objavljivanju."

I zaista, iako je figura glumice daleko od mršavih modela kojima nas mediji često "bombarduju", da li je to zaista razlog da napadamo nekog samo zato što ne izgleda po merilima drugih?

Uostalom, Keli je sjajan podsetnik da ne morate imati 4g kilograma i živeti na listu salate dnevno samo da bi vam neko ispod postova pisao da ste lepi. Jer Keli je, sa viškom ili bez, zaista prelepa, a energija i stav ne zavise od brojke na vagi.

Svako telo nevezano za pol jednako je lepo

Nemojte zaboraviti još nešto: standardi lepote se menjaju iz godine u godinu, pa je van pamet ida jurite "ideale" koji se već mogu promeniti kroz par meseci. Bez obzira da li ste sitni, vitki, zaobljeni ili čak i pomalo od svega, vaš oblik tela takav kakav je - idealan je. Osim toga, "savršeno" žensko telo umnogome se razlikuje u zavisnosti od kultura i naposletku ličnog ukusa ljudi. Dakle, bez obzira da želite telo poput Keli Bruk ili jednostavno radite na tome da zavolite svoje, bitno je da se trudite i da poštujete svaki santimentar svog tela.

keli bruk danas
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia Keli Bruk danas

I premda ne možemo svi izgledati poput slavne glumice i biti "naučno savršene", nema tačnog odgovora na to kako izgledaju "prave" žene - sve smo prave i sigurno možemo biti ispred kamere i na modnoj pisti samo ako to poželimo!

A kada je Keli u pitanju, ona danas ima 41 godinu i izgleda bolje nego ikad. "Višak" ako se to uopšte i može tako nazvati ponosito nosi i daje pozitivan primer svim damama kako biti samouveren i voleti svoje obline.

keli bruk
BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Keli je i sama priznala da godinama nije mogla da prihvati svoje telo dugo godina, ali danas se više ne zamara kilograma, što se i vidi u njenom samouverenom stavu.

Inače, Bruk je u srećnoj vezi s francuskim modelom i glumcem Džeremijom Parisijem (33), s kojim živi u svom luksuznom stanu u Londonu, a i to je pokazatelj da kilogrami nisu preduslov za sreću, a po svemu sudeć i ni za ljubav.

keli bruk sa deckom
Old Boy's Club / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Još Kelinih fotografija pogledajte u galeriji ispod:

RAAK / Backgrid USA / Profimedia, SplashNews.com / Splash / Profimedia Keli Bruk danas