Završena je još jedna pesma Evrovizije, a strasti se ne smiruju ni danima kansije. Osim o aktuelnim pobednicima, bendu Maneskin, ali i našim Uragankama, isplivale su brojne kontroverze kao što je situacija sa Maltom, za koje se saznalo da su dali preko 650.000 evra za promociju nakon čega je naređena istraga celog slučaja.

Međutim, jedna od tema koja je takođe aktuelna su i outfiti učesnika, pogotovo ako uzmemo u obzir da se bliži proglašenje pobednika za nagradu "Barbara Dex", odnosno izbor za najgore obučene na Evrosongu.

Samo glasanje traje do kraja maja, a zanimljivo je da se nagrada za najgore obučene dodeljuje već 24. godinu za redom, dok je ime  dobila po belgijskoj pevačici koje je 1993. proglašena za najgore obučenog izvođača na Evroviziji.

barbara deks na takmicenju za pesmu evrovizije 1993 godine
printscreen/youtube 

Barbara u providnoj bež haljini sa kragnom postala je ikona modnog "no-no" na Evroviziji i u čast njene haljine izvođači narednih godina su dobijali neslavnu titulu sa njenim imenom.

Bend "Moje 3" 2013. godine odnele su pobedu sa 967 glasova kao najgore obučene, a pratila ih je Rumunija sa 544 glasa.

moje tri najgore obucene 2013 godine
printscreen/youtube 

Ove godine glavni favoriti za najgore obučene su Tix (Norveška), Senhit (San Marino), Roxen (Rumunija), Eden Alene (Izrael) i Manizha (Rusija) i Albina (Hrvatska).

Glasanje traje do 30. maja posle toga ćemo saznati ko je od ovogodišnjih izvođača odneo pobedu.

Pogledajte u galeriji njihova izdanja i glasajte, ko je po vašem mišljenju imao najgori stajling na ovogodišnjoj Evroviziji:

KENZO TRIBOUILLARD / AFP / Profimedia, printscreen/youtube Najgore obučeni na Evroviziji