Predstavnica Malte, Destini je pre početka Evrosonga bila na vrhu kladionica i svi su joj predviđali pobedu, a na kraju je završila na 14. mestu.

Pošto je rešen skandal oko toga je li Damijano David u tokom finala Evrovizije uzimao drogu, pojavio se novi skandal vezan za ovo prestižno takmičenje.

Ovaj put u središtu skandala je predstavnica Malte Destini koja je nedeljama pre početka Pesme za Evroviziju bila na vrhu kladionica i svi su joj predviđali pobedu, a na kraju je završila na 14. mestu. Nakon finala svi su se pitali kako je moguće da je od publike dobila dobila 47 glasova, a bila je favorit.

destini
Youtube 

Ovakav ishod pobudio je sumnje i kod vladajućih na Malti i ustanovljeno je kako je Malta potrošila više od 650.000 ebra na promociju Destini i zbog toga je ministarstvo unutarnjih poslova na čelu s ministrom Carmelom Abelom zatražilo reviziju troškova jer su posumnjali kako je potrošen ogroman novac na kladionicama uoči Evosonga.

Prema pisanju portala Times of Malta, zasad je poznato kako je Turistička zajednica Malte uložila 350.000 evra za promociju Destini, dok je oko 300.000 evra uložio javni servis.

Navodno su deo novca dali i stranim influenserima koji su na svojim društvenim mrežama promovirali Destini i njenu pesmu. Revizija koju je pokrenulo ministarstvo unutrašnjih poslova počinje 31. maja, a kada budu poznati rezultati, odlučiće se o tome ko će i kako snositi odgovornost.