Sedim tako sa prijateljicama na trač partiji, i očekivano, priča nam se nekako uvek završi na muškarcima. No, u poslednje vreme, kako su mnoge od njih slobodne, uglavnom se tema vrti oko toga gde naći normalnog tipa

Jedna probala Badoo, pa joj nije išlo, druga Tinder... treća kuka kako nema klubova za nas 30+ gde izlaze "normalni" frajeri. Četvrta se već pomirila sa sudbinom i planira da ostari sa 13 mačaka, a peta se i dalje nada čudu. 

I sve se pitaju isto - šta to njima fali... jesu li ružne, "debele", prezahtevne... šta to nije u redu, pa ne mogu da nađu dečka koji im odgovara. Naravno, napominjem, sve do jedne su zaista uspešne, lepe, i pre svega normalne devojke, koje su mahom izašle iz dugih, ozbiljnih veza i zapitale se - šta sad?

Ono kad na kafi sa prijateljicama pričaš o muškarcima.
instagram/emilysandev 

Međutim, meni je onda pala na pamet stara prijateljica Cveta V. koja u svojim 50-im i dalje šeta super frajere. 

Doduše, i Cveta je, uz dužno poštovanje, "mrak" riba. Uspešna, iz stare beogradske porodice, a svetska žena koja je dobar deo života provela u Francuskoj, radi u filmskoj industriji, lepa i zgodna, i prirodna, kako ona voli da kaže. U prevodu - tu su i po koja borica, nekad malo "ljulja", nekad malo manje, ali ona je u svim izdanjima savršena. 

A Cveta vam je od onih žena koju jednostavno morate da primetite, stajali vi u redu u Maksiju ili ste u kafiću, na nekom dešavanju ili ulici. Ona je puna samopouzdanja, koketna, zavodljiva, a opet jako pristojna i elokventna, i ono što je bitno za ovu priču - uvek ima na "lageru" barem petoricu

I tako ja, kroz razgovor sa mojim "ženama" odlučim da "cimnem" Cvetu... jer, ko će bolje da nam otkrije gde nađi frajere i kako (možda je to i važnije) nego neko ko i sa 50+ živi život punim plućima kao da joj je 17. I verujte mi na reč, za sve što doživela, ova neverovatna žena nam je pokazala i dokaze. 

I tako, nekoliko dana kasnije, organizujemo mi ponovo druženje sa mojom starom prijateljicom, a njene reči, bogme su nas dobro prodrmale. Kada smo je pitali kako to da uvek privlači poglede gdegod da se nađe, kao iz topa je odgovorila: "Jer uvek izgledam kao Holivud".

"Jako je bitno da žena uvek izgleda kao Holivud. Nevezano da li je u trenerci ili tip-top sređena. Ona sebi mora da bude najlepša, i sa tim stavom ti izlaziš iz kuće".

ŽEna uvek treba da izgleda kao Holivud.
instagram/ mimiarr 

"Bitno je da voliš sebe, da ceniš sebe, a ne da se porediš sa drugima. Pa toliki su me voleli i dan-danas kukaju za mnom. Sećaju se i mojih poljubaca, i se*sa, svega... ja nisam ni najlepša ni najzgodnija, ali sam svoja, i trudila sam se da uvek u veze unesem magiju, nešto drugačije... da ne bude samo ono, e to je to - udala sam se, rodila dete, šta ćemo za ručak... nebitno je da li imamo milione ili samo za hleb, mora da postoji i ono nešto posebno", priča Cveta koja ima 58 godina, a iza sebe ima tri braka, ali i nekoliko veridbi.

Zabavljala se i sa mlađima i sa starijima, i kako kaže, sve ima svoju draž. A ono na šta su najviše padali je humor. "Smeh je jako bitan, jer kad se smejete, onda se opušteni, a kada ste opušteni, onda se rađaju prelepe stvari, i tako se odnos produbljuje".

"Danas je mnogima bitnije da se izbotoksiraju, napumpaju... a duševno su prljave. Ne grade sebe, i onda dozvole da zavise od nekog, odnos je površinski, po sistemu - on je moćan, ona lepa i to je to. To ne može da traje. Ne zanimaju muškarce tvoji silikoni. Opet će da te šutnu, ostave na cedilu kada su ti najpotrebniji jer se niste povezali na pravi način. Morate malo da negujete i sebe, dušu, a ne samo telo", objašnjava Cveta. 

Smeh je bitan u vezi
instagram/delaneychilds 

"Mi smo žene, svetinja, jednostavno, to je tako. I ja sam za to da svaka od nas privređuje. Imaj ti svoj dinar, budi samostalna, ali budi i dama. Meni su neki partneri uzeli mnogo, bila sam glupa. I onda sam shvatila gde grešimo skoro sve - glumimo im mame. Ne! Ja sam žena, i tvoje je da me obožavaš. Ali ja neću da idem za tobom i da ti skupljam čarape i da molim da me voliš".

Već ove reči su bile dovoljne da bude jasno da je ličnost broj jedan na listi kvaliteta, kao ida ne treba da pristajemo na neke stvari iz straha da ćemo ostati same. 

Onda smo je pitale preko čega ne prelazi u vezi i da li oprašta prevaru.

"Prevaru? Ni u snu. Mene nikad niko nije prevario. A ljubomora je ono što ne podnosim ili da mi brane da radim posao koji volim, da se krećem gde želim, oblačim šta mi se nosi, ili kad mi traže da promenim društvo. Ja radim šta ja hoću. Uostalom, u mene su se takvu zaljubili, i šta sad, odjednom ti to ne odgovara?".

Ipak, ovaj stav nije došao preko noći. Kako je i sama ispričala, brakovi i veze su je tome naučili. U prvi brak je ušla sa 28 godina, i to sa dečkom u kojeg se zaljubila dok je bila verena za Francuza. Vezu je raskinula, a tom momku je bilo potrebno 6 meseci da je smuva. Kada su se konačno poljubili, već sutradan su počeli da žive zajedno. Dobili su i dete, međutim, različiti karakteri i njegova ljubomora su presudili odnosu. Iako su pokušavali da se pomire i nakon razvoda, shvatili su da to nije to. Sa druge strane, nakon razvoda je kroz posao upoznala drugog Francuza srpskog porekla i iskrice su planule tokom rada na jednom projektu.

Ljubav se može naći svuda.
PExels/Katerina Holmes 

To je bio njen drugi suprug, a nakon venčanja u opštini otišli su do bolnice u kojoj je ležao njen otac koji je bio teško bolestan, on u odelu, ona sa sve venčanicom. Njen otac ga je praktično zarekao da ga čuva, i upravo taj drugi muž i dan-danas, i nakon svih godina želi da se pomire. Oni su se u jednom trenutku razveli zbog greške koju je napravio, a potom je dve godine pokušavao to da ispravi, nakon čega je Cveta pristala da mu da šansu. Međutim, ljubomora je presudila. Ona se vratila iz Francuske u Beograd i tu upoznaje trećeg muža, u kafiću, kada je bio na putu ka teretani. 

On ju je osvojio kada joj je poklonio kafić, koji su kasnije zajedno opremali. No i ova priča se završila. No, Cveta nije klonula duhom. Iako je dozvolila zbog ljubavi u prošlosti da je koriste, to više ne radi i drži do sebe. Pored brakova imala je i tri zvanične prosidbe, i preko 100 prosidbi.

Na naše pitanje gde upoznaje sve te ljude i da li je tačno da u životu postoje samo 3 prave ljubavi, odmah nas je demantovala. 

"Ma kakvi. Ljubavi ima onoliko koliko si spreman da voliš. Ne kajem se ni za jednog muža. Svaki je bio pravi u svoje vreme. Ja sam prava uvek. Da nisam, ne bi mi se vraćali i tražili me."

Žena treba da bude prava uvek.
PG / INSTAR Images / Profimedia 

"Otvorite sebe, idite preko svojih granica... započnite razgovor u kafiću. Femme fatale se rađa, ali može i da se postigne. Ništa nije tako seksi kao žena koja voli sebe. Ne možete biti zatvoreni u četiri zida i očekivati da vam se stvori frajer. Ako ne volite da izlazite, postoje mreže, sajtovi za upoznavanje... izađite iz kuće, idite na tematske večeri, na kulturna dešavanja... iznenadilo bi vas koliko ljudi tako možete da upoznate... ćaskate u redu za pozorište.. i bam... eto vam dečka. Jutarnja kafa u omiljenom kafiću... prošetajte psa ili nabavite psa, i to je način da upoznate ljude slične vama", objašnjava Cveta.

Na kraju smo morale i da je pitamo kako nastaviti dalje kada ti je srce slomljeno.

"Ma istog dana nastavljam dalje. Ja ne trpim ništa... znale su i da im lete stvari kroz prozor. Zapravo, ja sam već kada osetim da je kraj blizu, počela da izlazim više, da sedim u kafićima, prosto upoznajem ljude... na hiljade njih prolazi... pa mora neko da ti odgovara, i tako sebe pripremam. Na taj način štitim sebe i svoje mentalno zdravlje. Od žaljenja nema ništa, prođe život, a možda je iza ugla neko ko će vas tretirati 100x bolje, ali morate da dozvolite.", završila je ispovest na kraju.

Dakle, čuli ste sve. Ne možemo svi biti Cveta, ali možemo da probudimo Cvetu u nama. Šta vi kažete, da li je u pravu?

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

Ona ima 22, on 57 - ovo je njihova ljubavna priča TikTok/agegap50

Izvor: Wanted J. S.