Mnogo faktora utiče na to kakav će muškarac biti ljubavnik i hoće li intimni odnos biti dobar ili loš. Prema studiji koju je objavio dnevnik “Socioaffective Neuroscience & Psychology”, jedna vrlina ukazuje na to da bi muškarac mogao biti dobar ljubavnik.

Stručnjaci su istraživanjem seksualne prošlosti žena pokušali ustanoviti s kakvim su partnerima imale najbolji seksualni odnos i redovno dosezale vrhunac.

U istraživanju su učestvovale žene do 69 godina koje nisu u vezi ili braku jer su stručnjaci smatrali da bi žene u vezi osećale obavezu dati bolju ocenu svom trenutnom partneru čak i ako je realno ne zaslužuje. Ispitanice su u 70-minutnom testu odgovarale na razna pitanja o svom seksualnom životu, a na osnovu njihovih odgovora istraživači su ustanovili da su najbolji seksualni odnos imale s – duhovitim muškarcima.

jedna vrlina ukazuje na to da bi muškarac mogao biti dobar ljubavnik.
Shutterstock 

Smisao za humor pokazao se kao sjajan prediktor seksualnih veština jer upućuje na to da je muškarac opušten u raznim situacijama pa tako i onim intimnim, što je važno za dobru komunikaciju između partnera te na kraju i dobar seks.

Među drugim kvalitetima našla se i kreativnost. Muškarci koji su kreativni na drugim životnim područjima svoju kreativnost lakše iskazuju i pod čaršavima. Muškarci s ovim kvalitetama pokazali su veći interes za seksualno zadovoljstvo svojih partnerki od muškaraca koji ih ne poseduju.

Smisao za humor pokazao se kao sjajan prediktor seksualnih veština
Freepik/cookie_studio