Na osnovu karakteristika ličnosti šest tipova muškaraca možete lako da zaključite s kojim od njih biste mogli da ostvarite idealnu vezu.

Uz alfa muškarce, koji su dominantni i rođeni lideri, tu je još pet tipova koje karakterišu određene osobine.

Alfa samouveren

Alfa muškarac je termin za koji većina zna, pre svega jer korene vuče iz sveta životinja i odnosi se na vođu čopora. Na tragu toga, alfa muškarci važe za samouvrene frajere. Oni su i druželjubivi, lako stupaju u kontakt s drugima i onog koga požele u trenu šarmiraju.

Ako baci oko na vas, ništa ga neće sprečiti u tome da vam priđe. Za mnoge uspešne poslovne ljude širom sveta kažu da su alfa muškarci jer na svom putu ka uspehu kao pravi lideri vode i druge za sobom.

Alfa je vrlo harizmatičan, poput Džejmsa Bonda, i ponaša se i govori po svojim pravilima. To najviše privlači druge ka njemu.

muskarac u odelu
Shutterstock 

Beta stidljiv

Ne bije ih posebno dobar glas, ali beta muškarci su prijateljski nastrojeni, i prema ženama i prema muškarcima, a sve u nadi da će dobiti potvrdu od drugih.

Takođe, beta muškarac je rezervisan i povučen, te mnogi posmisle da je stidljiv i da često nema svoje jasno mišljenje o nečemu. Suština je u tome da se mnogi od njih boje da javno kažu ono što misle. To ne znači da nemaju šta da kažu već da nisu sigurni kako će njhove reči uticati na druge.

Oni se lako povlače pred drugima, ne žele da smetaju, a često se desi i da ne brane sebe samo da se ne bi zamerili nekome.

Dobra stvar je što izbegavaju konflikte i odani su. I možda neće uvek jasno i glasno reći šta misli, beta muškarac će uvek biti tu uz onog do koga mu je stalo.

ljubavni par
Shutterstock 

Gama avanturista

Gama muškarac je avanturista i kao da ima u sebi pomalo od svih drugih tipova frajera. Ono što on radi uvek usrećuje druge, s tim što će on uraditi štošta samo da njemu bude lepo. Ovi muškarci obično imaju široku listu interesovanja, žive život punim plućima.

Gama muškarac je željan svega, uvek isprobava nešto novo i voli da savlada nove veštine. Takođe, željan je i pažnje drugih. On lako može da bude nezavistan, ali vrlo mu je stalo da ima poštovanje i divljenje okoline.

ljubavni par
Shuterstock 

Ipak, svestan je svojih postupaka i kako ti postupci utiču na druge, te je moguće da je to tajna uspeha budući da stigne daleko u životu. Takođe, on je vrlo saosećajan, lako oseti kroz šta neko drugi prolazi, te je odlična podrška, a to drugi vole kod njega, posebno žene.

Za njega kažu i da je najrazumniji od svih drugih tipova muškarca.

Omega proračunat

Omega frajer je samouveren i za razliku od alfe, koji se oslanja na ljude oko sebe da bi potvrdio svoj karakter i stastus, omega se ponaša sasvim drugačije. Njegova samouverenost mu ne dozvoljava da se upušta u trivijalna nadmetanja popularnosti.

Ima nekoliko bliskih prijatelja kojima veruje, ali primarno se oslanja sam na sebe. Loša strana toga je da obično ne mari za druge jer veruje da i oni isto kao i on umeju da brinu o sebi.

On zrači enegijom koja ga vuče napred ka svemu onome što želi. Kad poželi nekoga da osvoji, sam sebi će biti najbolja motivacija.

ljubavni par
Shutterstock 

Omega muškarac je vrlo inteligentan, obožava da uči, a ponekad je pravi štreber. Razbijanje tajnih kodova i komplikovanih formula mu je jača strana.

Takođe, on vrlo pažljivo sluša osobu s kojom razgovara i smišlja šta da odgovori. Ponekad liči na ljudski kalkulator. Neretko ovi muškarci vole video-igrice ili imaju neki pomalo mračan hobi. Ne zanima ga šta drugi misle o njemu i to mu daje slobodu da uživa u svemu što poželi.

Delta mračan

Ovi mušlarci su obično proživeli nešto vrlo intenzivno zbog čega su postali vrlo rezervisani. Razlog može da bude težak raskid, moguće je da ga je neko u prošlosti izneverio i prokockao poverenje. Sada ne mari za druge, a sve zbog toga što ne zna ni kako će sam sa sobom posle svega.

Zbog teške prošlosti mu ne ide s drugima, pa je često ozlojeđen. Ne trudi se da reši nesporazume i neretko krivi druge za svoje probleme.

ljubavni par u raspravi
Shutterstock 

Kad raskine s nekim, on će tu bivšu ljubav kriviti za sve, i ono loše što mu se događa posle razlaza. To će mu biti izgovor zašto je stalno nesrećan i mrzovoljan i ne radi ništa, ne pokreće se s mrtve tačke.

On sam sebe stalno sabotira, ne gleda stvari realno i zavarava se da ne može ništa da promeni nabolje.
Među blsikim ljudima će neretko lagati i manipulisati samo da bi dobio ono što želi.

Zbog svega toga delta muškarac je često usamljen, mada je možda nekad bio vrlo društvena osoba. To sve vodi ka sve većoj izolovanosti i usamljenosti, s tim što baš ta mračna strana delta muškarca privlači mnoge žene, pa žele da ga „poprave“ ili oraspolože.

Sigma lukav

Ako biste u vezu sa sigma muškarcem, bolje pripazite. Oni lako mogu da vas ubede u nešto kao niko drugi. Oni na prvi pogled ne izgledaju moćno kao alfa muškarci, ali vrlo lako dobiju ono što žele jer su veliki manipulatori i neizmerno lukavi. Lako privole druge na njihovu stranu i odlično im ide ubeđivanje.

Takođe, sigma muškarca ne zanima mnogo šta drugi misle o njemu i vrlo je samouveren. Jako je popluaran u društvu, ali on ne žudi za potvrdom drugih da bi se osetio dobro.

ljubavni par u kolima
Shutterstock 

Poput Džejmsa Dina, sigma muškarac ne igra po pravilima i odgovara mu da bude sam. Dopadljiv je, drugi cene to što se plaši da radi šta hoće i što ne haje za potvrdu drugih.

Zahvaljujući svm tim svojim osobinama, on se lako uvuče u bilo koje društvo i uđe pod kožu onoj koju poželi.
Inteligentan i zabavan, sigma je ipak vrlo proračunat muškarac, sve što radi radi s nekim razlogom i teško da ćete ga ikad zateći spuštenog garda.