MUŠKARCI U BRAK ULAZE IZ OVA DVA RAZLOGA: Psiholozi tvrde da to važi za sve pripadnike jačeg pola

Ruski psiholog tvrdi da muškarci ulaze iz brak iz dva razloga.

ljubavni par
Freepik 

Prema statistici muškarci se teže odlučuju za brak od žena, a ruski psiholog Viktoria Krista tvrdi da postoje dva razloga žašto ipak naprave taj korak.

"U naše vreme, budimo iskreni, muškarci baš i ne žure sa brakom i nemaju tu potrebu da svoju devojku "skinu sa tržišta". Umesto toga, radije godinama odugovlače sa brakom, govoreći kako je to samo formalnost i da papir nepotreban.

Ali ipak postoje oni koji su spremni da se venčaju i zasnuju porodicu sa svim posledicama koje proističu iz ove odluke. Pa koji su razlozi zbog kojih se odlučuju na tako odgovoran i ozbiljan korak? Što se mene tiče, postoje samo dva takva glavna razloga", tvrdi Viktoria.

1. Muškarcu je „zgodno“ da se oženi baš tom ženom

Zamislimo situaciju: Muškarac upoznaje ženu koja se bori da mu udovolji, a i ona je zgodna, lepa i, što je najvažnije, više je zainteresovana za njega nego on za nju.

A muškarci, inače, to odlično osećaju. I ova žena na sve moguće načine "zaslužuje" njegovu ljubav: kuva neverovatna jela, ugađa mu u krevetu, brine se o njemu, ne pametuje mu i generalno ne čini ništa da ga optereti. Ali u isto vreme svim silama pokušava da ubedi muškarca da je baš ona idealna za ulogu dobre i uzorne supruge, piše Stil.kurir.rs

par
Shutterstock 

Stoga s vremenom čovek počinje da razmišlja: "Zašto da ne? Pogodno je!" Odnosno, ako je cilj ovog muškarca bio da pronađe "udobnu" ženu, u kojoj bi se idealno spojila uloga ljubavnice, kuvarice, ponekad "mame" i, što je najvažnije, ta žena mu može organizovati potpunu udobnost i spokojstvo, onda je on spreman da se "žrtvuje".

Na kraju krajeva, on želi da dobije svu ovu udobnost na stalnoj osnovi. Ali ovde je važno i to što ova žena NIJE živela i nije htela da živi sa njim PRE udaje, to jest, ona je, naravno, mogla da ga poseti i čak ostane nekoliko dana i tada je ona blistala svojim, na primer, odličnim kulinarskim umećem ili da u njegovom stanu dovede stvari u red, ali je istovremeno jasno stavila do znanja da neće živeti samo sa muškarcem, kako se sada kaže, u građanskom braku, jer ona ima druge vrednosti i prioritete.

par
Shutterstock 

I tada čovek shvati da neće biti „besplatnih poklona“, i ako želi da se stalno kupa u ljubavi i naklonosti ove žene, a pored toga da dobije sve udobnosti, onda se treba oženiti, pa se na kraju i ženi.

2. Muškarac se zaista zaljubio u ovu ženu

Ako se muškarac zaista iskreno zaljubio u ženu, onda se pitanje kako ga "prisiliti" da se oženi, u principu, ovde ne postavlja. Na kraju krajeva, on sam je spreman da joj da bračni predlog, i to čak i uprkos činjenici da se ta žena nije ni dokazala.

Dovoljno je da voljena žena samo bude spremna za brak, a ovo je zaista dovoljno. Štaviše, često se dešava da se upravo muškarac dodvorava ovoj ženi, pokušava da je usreći, a ako i ona uzvrati istom merom, onda muškarac misli: "Moram da se oženim!"

vencanje par
Shutterstock 

I sada, nakon nekog vremena, pošto je bio potpuno srećan i najvažnije siguran u ispravnost sopstvene odluke, on se zaista oženio ovom ženom. Na kraju krajeva, shvatio je da je to zaista njegova sudbina.

"Nadam se da ste primetili razliku između prvog i drugog razloga zašto bi muškarac možda želeo da se oženi. Osetite razliku, jer je to zaista važno. Naravno, možda postoje i neki drugi razlozi za stupanje u brak, ali po mom mišljenju, ova dva razloga su i dalje glavna, a svi ostali, na ovaj ili onaj način, proizilaze iz ova dva", zaključila je psihološkinja.

Ovo ne smete propustiti
Reaguj
 1