Razočaranje, bes i puno, puno suza... Raskid vas često dovodi do preispitivanja sopstvenih odluka. Šta ako nikad ne naiđe onaj pravi? Jesam li propustila zadnji voz na putu ka sreći?

Možda sam trebala da budem popustljivija... A onda odlučite da mu se vratie uvereni kako nikada neće naići niko bolji.

Zašto to radimo? Donosimo vam nekoliko razloga zbog kojih se uporno vraćamo bivšim ljubavima – čak i kad znamo da to i nije najpametnija odluka.

Usamljenost

Prvi i najčešći razlog povratku staroj vezi. Možda i nije idealna, ali je bolja od ovog groznog osećaja samoće – ili tako bar razmišljamo. Ipak, dobro razmislite u kojim vam trenucima nedostaje jer je činjenica da ovaj razlog i nije dovoljan ako je jedini.

Razmislite o trenucima u kojima vam nedostaje. Ako su to besane noći ili mirne večeri kod kuće, normalno je da biste u tom trenu radije bili s njim, čak i ako ta veza nije bila idealna.

slomljeno srce
Unsplash/Kelly Sikkema 

S druge strane, prolazi li vam kroz misli dok ste u društvu svojih prijatelja ili se osećate potpuno srećno, ali ipak želite da mu pošaljete poruku, razmislite o razlozima raskida i mogućnosti pomirenja. Ipak, dobro razmislite vredi li se vratiti bivšem dečku i da li bi raskinuli da je on stvarno onaj pravi.

Dosada

Prošlo je već neko vreme i još uvek nije naišao niko vredan vaše pažnje. Dani kad ste s drugaricama slavili slobodu i život single devojke odjednom vam je postao nezanimljiv. Logičan potez – povratak bivšem. Pa i nije bio toliko loš.

Vraćanje bivšem iz dosade uzalud troši vaše vreme i odvlači vam pažnju od fokusiranja na samu sebe, a možda i na nekog dečka koji će tek naići. Dajte sebi dovoljno vremena da se oporavite od veze i bavite se nečim što će vam pažnju skrenuti samo na vas same. Potraga za partnerom ne bi trebao biti ničiji životni cilj, a ljubav će se dogoditi kad za to dođe pravo vreme.

tuzna devojka
Shutterstock 

Strah da bolji neće naići

Nakon nekoliko neuspešnih sastanaka većina će doći do zaključka da je bolje da se vrati u „sigurnu luku“. Naime, ponekad je lako da se uverimo da bolji možda nikad neće ni naići, a da „biološki sat otkucava“. Jedan od razloga je i da nikad neće biti sposobne da vole nikog drugog, pa je povratak na staro siguran izbor – ili se bar takvim čini.

Pogledajte šta prevladava i iskoristite smernice kako biste doneli pravu odluku. S druge strane, novi život dalelo od njega i ne mora da bude tako loša ideja, a najčešće i nije. Doći će trenutak kad ćete to i sami da shvatite.

ljubavni par
Shutterstock 

Dakle drage devojke, postoji mogućnost da ipak pripadate pored svog biveg dečka, ali nijedan od ovih razloga ne bi trebao da bude kriterijum.

Ljubavna veza je mesto gde biste trebale da se osećate sigurno, spokojno, srećno i zadovoljno. Ta bi veza trebalo biti utočište iz kojega nikad ne biste pobjegli. Pre nego što odlučite da se vratite bivšem dečku, napravite popis pozitivnih i negativnih stvari i preispitajte svoje razloge.