Nefotogeničan, a jedan od najsočnijih i najukusnijih kolača ikada, tvrdi food blogerka Mila Vujsić. S obzirom na to da je poznata kao neko čiji su recepti jednom rečju - savršeni, verujemo joj na reč. Cimet, krupno seckane jabuke, preukusno, prelako se sprema...
Njen recept pogledajte u nastavku...
4-5 srednjih ili krupnijih jabuka naseckati na kocketi. 2 jaja umutiti sa 100 g šećera i 2 vanil šećera.
Odvojeno sjediniti 250 ml jogurta sa 75 ml ulja. Dodati umućenoj smesi sa jajima. Odvojeno sjediniti 250 grama brašna, 1 prašak za pecivo i jednu kašiku cimeta.
Dodati prethodnoj smesi, lagano i što kraće umutiti ili umešati, samo dok se smesa sjedini. Umešati naseckane jabuke. Sipati u pleh obložen pek papirom (35x25) i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta.
Detaljno uputstvo možete pogledati u nastavku: