Merilin Monro važi za ikonu lepote, a nikad se nije mučila s vežbama i dijetama.

Merilin Monro bila je visoka oko 160 centimetara, varirala je između 50 i 60 kilograma i ponosno isticala svoje obline. Bila je prva žena u Holivudu koja je govorila o svom režimu ishrane, u članku objavljenom 1952. godine u magazinu „Pageant“ pod naslovom „How I Stay In Shape“.

„Iskreno, nikada nisam smatrala svoju figuru specijalnom; donedavno sam retko i razmišljala o tome“, rekla je tada 26-godišnja Merlin. Priznala je i da nije sportski tip, ali da ima određenu dnevnu rutinu.

Nikada se nisam zamarala vežbama. Sada svako jutro najmanje deset minuta radim sa malim tegovima. Razvila sam svoje vežbe za mišiće koje želim da održim čvrstim i znam da su one dobre za mene jer osećam kako aktiviraju dok vežbam“, rekla je glumica.

merilin monro
Shutterstock 

Nije se mučila ni sa dijetama. Volela je jaja i meso, a otkrila je recept za čarobni napitak koji je pila svakog jutra, a koji joj je davao energiju i vitalnost.

Rekli su mi da je moj način ishrane apsolutno bizaran, ali ja ne mislim tako. Svakog jutra pre nego što odem pod tuš, zagrejem čašu mleka. Kad je toplo, dodam dva živa jajeta, pomešam ih viljuškom i popijem to dok se oblačim. Pijem to s vitaminima i sumnjam da bi lekari mogli da preporuče hranljiviji doručak za zaposlenu devojku koja je uvek u žurbi“, ispričala je, a prenosi Vogue.

Glavni obrok joj je bio večera, a volela je da se na kraju dana zasladi sladoledom.

Svake večeri svratim do marketa blizu mog hotela i uzmem odrezak, jagnjeće kotlete ili džigericu koje pečem u rerni. Obično uz meso jedem četiri ili pet sirovih šargarepa i to je sve. Nikad mi ne dosadi sirova šargarepa… Pretpostavljam da je dobra stvar što malo jedem preko dana, jer sam poslednjih meseci stekla naviku da, kad se vraćam sa časova glume, svratim do poslastičarnice“.