U današnje vreme, nije teško izgledati dobro. Na dohvat ruke su vam puderi, senke, korektori, različita šminka, serumi i kremice. Na sve to dodajte frizuru, dobru odevnu kombinaciju, "and, you are ready to go!" 

U krajnoj liniji, ako ste baš toliko nezadovoljni fizičkim izgledom - tu su i estetske intervencije kojim ćete, uz odgovarajuću sumu novca, postići željeni look. Prednosti života u 21. veku, neko bi rekao.

Ipak, ne tako davno, žene su morale da smišljaju svakave trikove, samo da bi izgledale dobro, pogotovo ako su bile filmske zvezde. Tajne su bile strogo čuvane, a ne neke metode su bile više nego ekstremne. 

Tvigi je nosila čak 3 seta trepavica da postigne njen specifičan izgled

Njen izgled bio je inspirisan trepavicama omiljene lutke iz detinjstva. Istina je da je, kad je tek počela da se bavi manekenstvom, navijala alarm čak sat ipo vremena ranije pre nego što treba da krene, jer joj je toliko vremena trebalo da se spremi i našminka.

Džoan Kraford je žvakala žvake sve vreme

Verovala je da joj ova navika pomaže da zadrži lepe mišiće vilice i da sprečava nastanak podvaljka, kao i da pomaže pražnjenu toksina ispod brade. Džoan je zapravo, tridesetih godina prošlog veka, doslovce napravila kult oko svoje lepote. Jedan od njenih omiljenih rituala bilo je i prskanje ledenom vodom 25 puta, nakon svakog pranja lica, a zatim nanošenje hidrantne kreme. Takođe bi trljala limun o laktove kako bi izgledali mlado i glatko.

 Brižit Bardo je pljuvačkom nameštala lokne

Jedna od nejvećih lepotica svih vremena, Brižit, praktikovala je da nanosi pljuvačku na duže pramenove, kako bi ih definisala oko lica. Zatim bi ih zavrtela i povukla čvrsto iza uha, gde bi ih pustila da se osuše. Tek nakon toga bi ih pustila da se uviju u zanosne lokne. 

Merilin Monro nije prala kosu

Ova filmska zvezda imala je mnogo tajni koje su joj pomogle da naglasi svoju lepotu. Da bi zadržala svoju nijansu plave kose što je duže moguće, a da joj kosu ne uništi hidrogen, Monro je minimizirala pranje što je moguće više, nanoseći prosejani dečji puder po korenu vlasišta.

Takođe, glumica je želela duže i gušće trepavice, ali da izgledaju kao da su prirodne, u čemu joj je pomagao Alan Snider, šminker slavnih, koji bi veštačke trepavice presekao na pola i lepio ih samo na spoljne uglove kapaka.

Poznato je i da je Merilin koristila ranu verziju vonderbra grudnjaka. Ne samo što je brushalter imao dodatne kaiševe za bolje podizanje grudi, već je imao i dodatni par spoljnih korpica, da doda još jedan inč Merilinom poprsju.

Da bi njen dekolte izgledao prelepo u haljini sa niskim dekolteom, Monro se držala "jednostavne rutine učvršćivanja poprsja". Svakog jutra je 15 puta dizala tegove od 2,5 kilograma iznad glave iz "položaja raširenog orla", a zatim je ponavljala drugi set s rukama iznad glave i ponovo pod uglom od 45 stepeni sve dok nije bila premorena.

Marlen Ditrih se posipala zlatom i smislila svoj način za zatezanje lica

Četrdesetih godina prošlog veka, plastična hirurgija je bila industrija u razvoju, pa je Marlen Ditrih smislila svoju apsolutno sigurnu zamenu. Hirurškom trakom povlačila bi kožu lica, skrivajući je u liniji kose ili ispod perike. Da bi održala zategnutu kožu, glumica je provukla tanki zlatni lanac ispod brade i iza ušiju da povuče opuštenu kožu, oduzimajući godine svom izgledu.

Ditrih bi takođe posula pravu zlatnu prašinu u svoje perike za magični efekat na kameri.

Odri Hepbern je svaku trepavicu razdvajala iglom

Ne bismo baš preporučili njen trik za postizanje pogleda kao kod srne. Naime, nakon svakog nanošenja maskare, Odri je svaku trepavicu pojedinačno odvajala iglom ili špenadlom. 

Fani Vord je svakog dana visila naopako barem pola sata - u tome je bila tajna njene mladolikosti

Glumca se klela u ovaj trik, a čak su svojevremeno o tome pisali u Harper's Bazar magazinu, tvrdeći da "neobično držanje dovodi do toga da krv izdašno lije kroz kožu, te da osiromašeni delovi tkiva lica dobijaju potrebnu "krvnu kupku" koja hrani i oživljava. Ova praksa će osvežiti najbleđi, gospodski ten".

Džon Vejn je koristio perike sa različitom dužinom vlasišta, kako bi sve zavarao da mu je to prirodna kosa

Kako se kasnije saznalo, Vejn je najpre nosio tupe sa najkraćom kosom, a onda bi, nakon par dana prešao na periku sa dužom kosom, pa onda na onu sa najdužim vlasima - uspevajući da stvori iluziju da mu je potrebno šišanje. Tada bi počeo sve ispočetka, čineći da izgleda kao da je upravo posetio berberina.

Rita Hejvort je farbala kosu u drugu boju i elektrolizom podigla liniju čela da bi izgledala "manje etnički"

Zbog drugačijeg tretmana žena koje nisu rođene Amerikanke, Hejvort je promenila ime iz Margarita Karmen Kansino (bila je španskog porekla) u Rita Hejvort. Takođe je  redovno farbala kosu i trpela godinu dana tretmane elektrolize, samo kako bi podigla liniju vlasišta jer je za Holivud morala da izgleda manje "etnički".

Džudi Garland je bila na dijeti koja se sastojala od pileće supe, crne kafe i 80 cigareta dnevno 

Prema knjizi Obri Malon: "Tajne holivudskog seksa: Tretman žena u filmskoj industriji 1900–1999", izvršni radnici studija MGM stavili su Džudi Garland na dijetu koja je ozbiljno ograničila njen unos kalorija. Smela je da pojede samo jedan tanjir supe, neograničene količine kafe i morala je da popuši 80 cigareta dnevno. Takođe su je stavlili na dijetalne tablete, zbog kojih se borila sa zavisnošću do kraja života.

Sofija Loren se kupala u maslinovom ulju 

Možda i najblaži primer od svih, bio je bjuti trik prelepe italijanske glumice. Tvrdila je da lepotu duguje ljubavi prema životu, špagetama i kupkama u zagrejanom maslinovom ulju. 

Neverovatnih primera je bilo mnogo. Zato i možemo da budemo zahvalni što je danas lakše nego ikad postići izgled koji želite, na daleko manje ekstremne načine.

Pogledajte OVDE vesti koje smo izdvojili za vas.