EnJa, influenserkaa s Dounovim sindromom,nova je zvezda holandskog izdanja Glamour-a. 26-godišnjakinja koja stoji iza profila "Downsyndrome_Queen" podelila je reakciju kad je videla svoju naslovnicu prvi put, kao i scene sa snimanja.

Na društvenim je mrežama napisala da je taj dan bio neverovatan.

- Ovo mora biti san! Ne mogu rečima da opišem koliko mi znači. Moja prva naslovnica, ali isto tako prva velika naslovnica u Holandiji na kojoj je osoba sa Daunovim sindromom - napisala je. Prošle godine, britanski model Eli Goldstejn pojavila se na na naslovnici britanskog izdanja Glamour-a.

- Neka ovo ne bude jednokratna zabava za različite kompanije i brendove, nego vrata koja vode prema različitim mogućnostima. Nadam se da će to postati standard u modnoj i beauty industriji. Vidim promenu, tek smo na početku, ali idemo u dobrom smeru. Zajedno možemo napraviti promenu, svi trebamo da pridonesemo tome.

Enja je ranije za britanski Vogue ispričala da svojim Instagram profilom, gde je prati gotovo 70 hiljada ljudi, želi srušiti stereotipe:

- Trudim se da ljudi razumeju ko sam i da treba da razmišljaju van okvira. Želim svima da pokažem da mi je lepo u životu, da mogu (gotovo) sve i da imam budućnost i snove.